Animale de companie

#rase #rase caini #rase hipoalergenice caini #rase hipoalergenice animale

Rase hipoalergenice de caini

Iti doresti foarte tare un catel sau un animalut de companie, dar esti alergic la parul lor? Visul tau poate deveni realitate, deoarece exista mai multe rase hipoalergenice de caini, pentru iubitorii de animale care au reactii alergice usoare la acestea. Iata spre ce tipuri de rase de catei te poti orienta pentru a te bucura de prietenia unui patruped!

Exista o multime de persoane alergice la animale de companie, in special la parul lor. De aceea, ei nu nici macar nu pot sta in preajma acestora, daramite sa mai tina in casa unul. Pentru aceste persoane, a caror dragoste pentru animalute este distrusa de simptomele alergiei, exista caini hipoalergenici.

Exista rase de catei care au luat nastere din imperecherea unor gene speciale, astfel incat sa rezulte un material genetic cat mai putin alergenic. Este vorba de caini "hibrizi", obtinuti in urma incrucisarilor genetice controlate.

Iata care sunt rasele de caini la care pot apela iubitorii de animale alergici la ele:

  • Schnauzer;
  • Bichon Frise;
  • Basenji;
  • Chinese Crested;
  • Bedlington Terrier;
  • Bichon Havanese;
  • Bichon Maltese;
  • Shih Tzu;
  • Yorkshire Terrier.


Modificarile obtinute in urma incrucisarilor controlate ajuta la eliminarea sau reducerea unor factori care declanseaza reactiile alergice, insa nu le pot elimina in totalitate. Inseamna ca aceste rase de caini sunt 100% non-alergice.

Modificarea genetica ajuta la obtinerea unor rase care nu naparlesc deloc, astfel incat parul cateilor sa nu mai declanseze alergia, insa multi oameni sunt sensibili si la saliva patrupedelor, aspect in privinta caruia modificarea genetica nu poate face nimic.

Specialistii sustin ca patrupedele hipoalergenice nu pot fi tolerate de persoane care sufera de alergii severe la animale, ci doar de cele care au alergii usoare.

Chiar si cei cu alergii usoare ar trebui ca inainte sa isi cumpere un caine din aceste rase, sa petreaca ceva timp in preajma lui, pentru a observa daca manifesta sau nu reactii alergice. Este bine sa existe acest test inainte, tocmai din cauza faptului ca acesti caini nu sunt in totalitate non-alergici.

In plus, specialistii sunt de parere ca pentru a reduce si mai mult riscul declansarii reactiilor alergice in preajma unui astfel de animal, acesta este important sa fie foarte bine ingrijit (spalat, periat, tuns etc.).
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea