Animale de companie

#rase de pisici #rase de caini #rase inteligente #animale inteligente

Rase foarte inteligente de caini si pisici

Intre iubitorii de caini si pisici a existat dintotdeauna o competitie ascunsa: care este mai inteligent, mai rapid, mai frumos sau cu blana mai stralucitoare, cainele sau pisica? De fapt, in ambele tabere se gasesc rase extraordinare, cu aptitudini remarcabile si ideale pentru familie. Tu ce alegi?

Cele mai inteligente rase de pisici

Rasa Savannah. Pisicile din rasa Savannah sunt active, jucause si foarte afectuoase. Un hibrid intre o pisica Siameza si un Serval african, pisica Savannah este cea mai inalta pisica domestica din lume. Sunt foarte atasate de familia care are grija de ea si in momentele de tandrete isi mangaie stapanii cu capul. Sunt foarte inteligente, unele dintre aceste pisici invata chiar sa inchida si sa deschida o usa.

 

 

Rasa Bengal. Pisica bengaleza este o felina hibrida, realizata prin incrucisarea pisicii domestice cu pisica leopard. Este o pisica foarte activa, agila si alerta. Ii place sa se joace cu stapanii ei si este foarte curioasa.

De altfel, ii place si chiar "cerseste" atentia stapanilor ei. Este foarte isteata si invata rapid sa inchida si sa deschida usi si dulapuri.

 

 

Rasa Sphynx. Pisica Sphynx este lipsita de par, corpul fiind acoperit de un puf moale si fin. Este o pisica jucausa, alerta si afectuosa. In ciuda aspectului iesit din comun, este una dintre cele mai apreciate animale de companie. Sunt foarte loiale stapanilor, insa au nevoie de toata atentia lor.

 

 

Cele mai inteligente rase de caini

Rasa Border Collie. Veritabila rasa de ciobanesc utilitar, cainele Border Collie este foarte activ si inteligent, campion incontestabil al competitiilor canine din lume. Este foarte energic, agil si iute, cu o vitalitate impresionanta. Este foarte loial stapanului, pe care incearca sa il impresioneze cu orice ocazie.

 

 

Rasa Pudel. Cainele pudel este foarte inteligent si activ, ideal ca animal de companie. Este foarte prietenos, ii place sa se joace si prefera in special compania omului. Nu apreciaza sa fie ignorat si devine un adevarat protector al casei in care locuieste. Este un bun inotator si este foarte usor de dresat.

 

 

Rasa Ciobanesc German. Cainele din aceasta rasa este puternic, prietenos si foarte politicos. Este usor de dresat si ii place interactiunea cu oamenii. Este un caine exelent de companie, foarte devotat familiei. Invata foarte repede si are un auz foarte fin.

 

 

Sursa foto: cinemarx.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului