Animale de companie

#caini #rase de caini #collie #newfoundland #samoyed #ingrijire caini #bulldog

Rase de caini care lasa multa mizerie in urma

Vrei sa adopti un catel, dar esti obsedata de curatenie si ordine in casa? Atunci nu te apropia de urmatoarele rase de caini, care sunt celebre pentru mizeria si dezordinea pe care o lasa in urma! Exista rase de caini carora le place ordinea, dar si exemplare pentru care haosul si imprastierea lucrurilor prin casa reprezinta a doua lor natura!

Collie

De fiecare data cand te uitai la serialul Lassie, stiai ca, la un moment dat, vei avea propria ta versiune a eroinei canine. Acum, te-ai hotarat sa-ti cumperi un catel si esti pe cale sa-ti indeplinesti visul de a avea in familia ta un exemplar din rasa Collie. Entuziasmul tau va scadea considerabil pe masura ce vei afla cat de dezordonati si neatenti sunt acesti caini, dar si ca stau prost la capitolul igiena personala.

In plus, varianta ta de Lassie va avea nevoie de toata atentia ta, intrucat, la plictiseala, este in stare sa devasteze intreaga casa. Daca nu crezi ca vei putea face fata ingrijirii unui astfel de animal, este cazul sa-ti gasesti un alt erou canin, ceva mai astamparat din fire.

Newfoundland

Decizia de a-ti lua un catel din rasa Newfoundland iti va da ceva batai de cap, intrucat este cunoscut ca fiind un caine familist, jovial si afectuos, dar foarte dezordonat si "impiedicat". Pune in balanta avantajele si dezavantajele, iar daca nu poti trece peste faptul ca va face multa mizerie in casa, ca lasa par si bale peste tot, opteaza pentru alta rasa, care lasa mai putine "amprente" inestetice pe unde trece.

Samoyed

Pe cat de dragalas si jucaus este cainele din rasa Samoyed, pe atat este de dezordonat si neatent, mai ales cand se plictiseste. Daca ai de gand sa-ti cumperi un caine din aceasta rasa, asigura-te ca ai casa pregatita pentru el si ca ai suficient timp liber sa-i dedici, altfel se va razbuna pe mobila, perne si va darama tot ce prinde in cale, fara nicio remuscare.

Bulldog

Bulldogul este rasa de caine care-si lasa amprenta peste tot pe unde trece. Pe langa faptul ca este balos, este si neglijent din fire si foarte lenes. Prefera sa se odihneasca si sa doarma, iar cand are chef de joaca, transforma orice obiect pe care-l gaseste in casa intr-o jucarie, fara sa-i pese ca este vorba de mobila, pantofi, trusa ta de machiaj ori gadgetul preferat.

Sursa foto: swietnafirma.pl

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea