Animale de companie

#ragamuffin #pisici #animale #rase

Ragamuffin

Ragamuffin este cea mai noua rasa de pisici recunoscuta de Cat Fancy Asociation. Aceasta a fost acceptata de CFI in anul 2003. Ragamaffin este una dintre cele mai blande pisici si adora sa stea in compania oamenilor.


 

Istoric

 

In 1960, o pisica alba cu par lung , fara pedigree, numita Josephine, a dat nastere unor pisoi foarte prietenosi, cu un aspect unic. Crescatoarea Ann Baker a cumparat cativa pui de la stapanul pisicii si a inceput sa-i inmulteasca cu pisici Ragdoll . La acea vreme Ann incerca sa creeze o rasa noua de pisici, care acum sunt cunoscute ca Ragdoll.

Puii lui Josephine au fost imperechiati cu pisici Ragdoll, dand astfel nastere unei noi rase. Doua grupuri de crescatori s-au aliat cu Ann Baker, pentru a dezvolta rasa si au dat acestor pisici numle de Ragamuffin. Unele dintre principalele ingrijorari ale grupului erau eventualele probleme genetice de sanatate ale rasei. S-au facut cercetari in acest sens, fara a fi descoperite probleme majore.

Rasa a fost acceptata oficial de Cat Fancy Asociation in anul 2003.

 

Caracteristici fizice

 

Ragamuffin este o rasa de pisici de talie medie. Corpul acestei pisici este solid si musculos. Picioarele de marime medie sunt osoase. Picioarele din spate sunt mai lungi decat cele din fata. Acestea se termina cu labute rotunde si puternice.

Pisicile din aceasta rasa au o crestere foarte grea, ele ajungand la maturitate abia in jurul varstei de 3-4 ani. Masculii sunt in general mai mari decat femelele. Greutatea medie a acestora este de 6-9 kg la masculi si 4-6 kg la femele.
Coada este lunga. Aceasta trebuie sa aiba cel putin aceeasi lungime cu cea a corpului. Coada este foarte stufoasa si este acoperita de un strat des si lung de blana.

Capul este rotunjit, de dimensiuni medii. Urechile au, de asemenea, o marime medie. Acestea sunt drepte si usor rotunjte la varf. Ochii sunt mari si migdalati. Acestia pot fi intalniti in diferite culori.

Corpul pisicii este acoperit de o blana lunga si deasa. La atingere blana este pufosoasa si catifelata. In jurul gatului, aceasta formeaza un guler abundent. Blana poate fi intalnita intr-o larga varietate de culori si combinatii ale acestora.

 

Temperament

 

Ragamuffin este una dintre cele mai prietenoase pisici. Aceasta se ataseaza cu usurinta de membrii familiei si are tendinta de a-i „sufoca” cu dragostea ei. Adora sa stea in brate si sa fie mangaiata si alintata pentru perioade indelungate.

Ragamuffin este o pisica jucausa si activa. Aceasta adora sa se joace si nu rateaza nicio ocazie. O pisica Ragamuffin va fi intotdeauna dispusa sa se joace daca este provocata.

Nu este indicat sa fie lasata pentru mult timp singura acasa, deoarece se poate plictisi. Cand pleci la serviciu este indicat sa-i lasi la dispozitie jucariile preferate, pentru a avea cu ce sa-si ocupe timpul. Pentru a evita totusi ca acest lucru sa se intample, crescatorii recomanda sa se mai adopte inca o pisica.

Ragamuffin este o pisica ce se adapteaza cu usurinta oricarui mediu. In prezenta strainilor are tendinta de a fi rezervata la inceput, insa cand se va obisnui cu acestia nu va ezita sa se apropie pentru a-i cerceta.

O pisica Ragamuffin accepta cu usurinta alte animale de companie . De asemenea, este prietenoasa in prezenta copiilor.

 

Sanatate

 

Nu au fost raportate probleme de sanatate specifice rasei.

Speranta de viata a unei pisici Ragamuffin este de 15-16 ani.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea