Animale de companie

#craciun #reni #mos craciun #animalute

Povestea renilor lui Mos Craciun

Stiai ca renii pot sa care greutati egale cu de doua ori greutatea lor si ca sunt preferati ca animale de povara in zonele inzapezite pentru ca pot trage cu usurinta sanii? Iata motivul pentru care si saniuta lui Mos este trasa de . Este vorba de 9 reni , cuplati doi cate doi si condusi de Rudolph, cel al carui nas rosu lumineaza ca un far in intuneric. Iata povestea lor:
 

1 Rudolph


este cel mai cunoscut dintre toti. Pentru ca s-a nascut cu nasul rosu care lumineaza toti ceilalti reni radeau de el pana intr-o zi cand, fiind foarte ceata afara, Mos Craciun s-a gandit sa anuleze distributia cadourilor intrucat nu se putea orienta deloc.

Fiind suparat de situatia iscata, Mos Craciun se plimba ici-colo incercand sa gaseasac o solutie. La un moment dat l-a zarit pe Rudolf in departare! Astfel, Rudolf, cu nasul lui rosu si stralucitor i-a ghidat pe ceilalti reni prin ceata si a salvat Craciunul, devenind seful echipei de reni.


2 Donner/Donner


Legenda spune ca Donder/Donner este prima fata- ren care a absolvit academia de tragatori de sanie.

Are o tabara de antrenament foarte dificila pentru reni care se antreneaza cu un singur scop- sa castige un loc in echipa lui Mos Craciun.


3 Prancer


Prancer se ocupa de toate activitatile distractive si, alaturi de Dancer, este faorte cunoscut pentru aparitiile sale spectaculoase la serbarile de Craciun din satul mosului.
 

4 Dancer


Dancer a primit acest nume pentru ca, de micut, singura sa dorinta era sa danseze. Este un ren foarte talentat cunoscut de asemenea in satul mosului pentru reprezentatiile de dans date.

Adesea el obisnuieste sa faca un recital de dans pentru ceilalti reni. Mos Craciun s-a gandit chiar sa-l trimita la Broadway dar Dancer a refuzat pentru ca isi dorea foarte foarte mult sa traga sania mosului.
 

5 Blitzen


Blitzen a primit acest nume pentru ca a fost lovit de mai multe ori de fulger.

Si, mai mult de atat, este un ren incarcat cu energie electrica ce devine busola mosului atunci cand trebuie sa mearga pe furtuna, indicandu-i drumul corect.


6 Vixen


Vixen este tot o femela, cea mai gratioasa si mai cocheta dintre reni. A fost salvata la un moment dat de Cupid si de atunci este foarte indragostita de el.

Vixen verifica intotdeauna ca renii sa se ingrijeasca, sa se spele, perie si sa-so lustruiasca copitele.

7 Cupid


Cupid s-a nascut de Sfantul Valentin si de aceea ii place la nebunie sa ii faca pe renii din intreaga lume sa se indragosteasca si sa isi gaseasca perechea.


8 Comet


Comet a fost numit dupa cometa Blorouis care a aparut pe acum multi ani. Cometa era atat de luminoasa incat a luminat Polul Nord noaptea.

Este renul care poate vedea stelele chiar si pe timpul zilei.

Comet a evitat odata un accident teribil intrucat a vazut din timp o cometa care se apropia de Pamant, a lovit-o cu coarnele si i-a schimbat orbita.


9 Dasher


Este cel mai bun ren zburator. Mos Craciun i-a dat acest nume pentru ca vroia tot timpul sa faca intreceri cu ceilalti reni.

Dasher este raspunzator si cu intretinerea saniei si se asigura tot timpul ca functioneaza cum trebuie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare