Animale de companie

#animale #limbaj animale #comunicare animale

Pot animalele sa vorbeasca?

Animalele inteleg limbajul omenesc, asta se stie deja. Insa noi cercetari arata ca necuvantatoarele stiu mai multe despre limbaj decat credeam initial si il percep in acelasi fel ca si oamenii.


Un cimpanzeu in varsta de 25 de ani, Panzee, din Statele Unite, a invatat deja intelesul a aproape 130 de cuvinte. Insa cercetatorii de la Universitatea din Georgia au demonstrat ca cimpanzeul reuseste sa distinga cuvintele intre ele chiar si cand sunt distorsionate si lipsesc anumite litere, arata National Geographic.

Experimentele realizate cu ajutorul unui sintetizator care distorsiona cuvintele au demonstrat ca animalul proceseaza limbajul la fel ca oamenii, in loc sa raspunda doar la semnale vocale sau la emotii.

Panzee a inteles perfect cuvinte ca "gadilat", " bomboane M&M" si " limonada ", chiar daca uneori limbajul semana mai mult a fluierat. Si alte studii realizate pe chinchilla , pasari sau maimute arata ca acestea pot foarte bine sa inteleaga limbajul omenesc.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului