Animale de companie

#studiu #pisici #feline #studiu pisici #fauna #declin fauna

Pisicile sunt vinovate pentru declinul faunei din SUA

Biologi americani de la Universitatea Georgia si National Geographic Society din America au realizat un studiu pe pisici si au descoperit ca felinele omoara nu mai putin de patru miliarde de animale anual, ceea ce contribuie la declinul faunei locale.

Un studiu realizat de cercetatori americani pe pisici a scos la iveala un fapt ingrijorator - comportamentul pradator al felinelor afecteaza fauna.

In studiu, au fost luate in calcul atat pisicile de casa, cat si cele comunitare. Biologii au monitorizat, cu ajutorul unor camere de luat vederi, comportamentul lor timp de mai multe zile si au descoperit ca animalele ucideau, in medie, cam 2.1 animale pe saptamana.

Un calcul simplu al biologilor americani evidentiaza faptul ca in decurs de un an, felinele ucid patru miliarde de animale, in special pasari. Pisicile maidaneze, si nu numai, sunt considerate in SUA o cauza a disparitiei a unei treimi dintre speciile de pasari de pe teritoriu.

Organizatiile de protectie a faunei recomanda proprietarilor de pisici sa nu le mai permita accesul afara si fac apel la autoritatile resonsabile cu animalele comunitare sa ia masuri in acest sens.Foto: Vetnext.com

  •   2012-08-23
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Daniela Ganciu

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii