Cercetatoarea Susanne Schotz de la Universitatea Lund din Suedia, ce analizeaza fonetica, doreste sa faca un studiu pe mai multe pisici, din regiuni diferite ale tarii, pentru a oberva daca acestea au accent diferit.

Susanne este aproape convinsa ca pisicile au accent. Mai mult aceasta doreste sa afle daca exista diferente intre sunetele pe care le scot pisicile din diferite regiuni ale tarii, scrie mediafax.ro

"Se pare ca pisicile isi pot varia intonatia in mod constient, poate pentru a transmite un anumit mesaj, poate pentru a creste urgenta unui mesaj. Am descoperit ca pisicile mele au diferite 'melodii' cand miauna, depinde daca sunt triste, fericite sau daca le e foame. Se spune de exemplu ca pisicile siameze vocalizeaza mult, ca au un mieunat specific, pe care alte rase de pisici nu-l au. Pisicile birmaneze sunt de asemenea foarte 'vorbarete'. Deci exista diferente de la o rasa la alta", declara Susanne Schotz.

"Vom folosi si inregistrari ale vocii umane, dupa care vom face un test, le vom da pisicilor sa le asculte, ca sa vedem cum raspund la diferitele stiluri de vorbire si intonatii ale discursului uman. Ce prefera ele, sa le vorbesti pitigaiat, ca unui copil mic sau pe un ton serios, ca unui om adult?", adauga cercetatoarea suedeza.

Acest studiu face parte dintr-un alt studiu, mai aplu, ce are ca scop imbunatatirea comunicarii dintre om si pisica. Oamenii vor putea intelege mai bine, ceea ce vor pisicile sa transmita prin fiecare mieunat.

Sursa foto: hepta.ro

  •   2016-04-06
  •  

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii