Animale de companie

#pisici #sfaturi pisici #sfaturi pisica agresiva

Pisica ta zgarie si musca? Iata ce ai de facut

Muscatul si zgariatul sunt doua obiceiuri pe care pisicile le au in mod instinctiv. Totusi, acest lucru nu inseamna ca daca pisica ta este campioana in aceste domenii, nu poate renunta la aceste obiceiuri. Totusi, tu, ca stapan, ai un rol foarte important in acest sens. Iata ce ai de facut.

Mustreaz-o

Ori de cate ori pisica te musca sau te zgarie, bate din palme o singura data si striga NU. Vei observa cum pisica se va opri pentru cateva clipe si se va retrage. Incearca sa faci acest lucru ori de cate ori felina are tendinta sau se pregateste sa atace. In acest fel, acest gest ii va iesi din obicei.

De asemenea, atunci cand spui NU, uita-te direct in ochii pisicii si arata cu degetul spre ea. Acest lucru va duce la intimidarea felinei si la inhibarea acestor reactii.

Atentie! Nu lovi niciodata pisica. Nu vei face decat sa o determini sa fie si mai incapatanata si sa fie tot mai motivata sa muste si sa zgarie.

Incearca sa descoperi ce o enerveaza

Observa care sunt lucrurile sau gesturile care o incurajeaza pe felina sa muste si sa zgarie. In acest fel vei reusi sa elimini din start motivele si sa o lasi pe pisica sa stea linistita. De obicei, pisicile zgarie si musca in momentul in care le mangai pe burta sau cand le provoci la lupta, chiar si in joaca.

De asemenea, pisicile zgarie si musca atunci cand sunt stresate, nervoase, cand sunt bolnave sau cand se tem de ceva.

Daca are tendinta sa fie agresiva in joaca, nu iti ramane decat sa aplici din nou primul pas si eventual sa ii dai niste jucarii mai mari, pe care sa isi descarca nervii si energia. Dupa cateva minute, felina va fi mult mai linistita si nu va mai avea chef sa aiba un comportament agresiv.

Ignora pisica

Dupa ce te musca si te zgarie, ignora pisica timp de 10 minute, orice ar face. Aceasta iti va simti supararea si isi va da seama ca ceea ce a facut a fost gresit. Chiar daca nu iti dai seama, pisicile sunt foarte intuitive si istete. Felina va suferi pentru ca o ignori si va incerca sa nu te mai supere pe viitor.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea