Animale de companie

#ingrijire pisici #ingrijire pisica #animale de companie #pisici

Pisica ta ramane singura acasa?

Cu toate ca pisicile obisnuiesc sa doarma destul de mult in timpul zilei, felinele au totusi tendinta sa se plictiseasca daca stau singure prea mult timp.

Pisicile tinere au obiceiul sa isi ocupe timpul jucandu-se cu cablurile sau zgariind piesele de mobilier. Pentru a preveni ca animalul sa se raneasca sau sa provoace stricaciuni, ar fi bine sa pui la dispozitia pisicii cateva obiecte care sa o mentina ocupata.


1. Minge suspendata

Infasoara o minge de tenis intr-o bucata de bumbac. Coase si agata mingea astfel incat sa stea suspendata la aproximativ 10 centimetri deasupra podelei. Astfel, pisica ta se va juca pana va obosi, la fel ca in povestile lui Ion Creanga.


2. Sisal pentru tocirea ghearelor


Pentru a evita ca pisica ta sa isi toceasca ghearele pe obiectele de mobilier, achizitioneaza un sisal.  Sisalul este o bucata de lemn infasurata intr-o franghie foarte groasa si rezistenta. Poti gasi sisaluri de diferite forme si dimensiuni in pet shop-uri.


3. Acces la o fereastra

Pisicilor le place foarte mult sa stea pe marginea unei ferestre, asa ca ar fi minunat daca i-ai lasa acces la marginea unui geam sau pe balcon. Evident, acest lucru este recomandat doar in cazul in care nu locuiesti la un nivel prea inalt, iar geamul este bine securizat (in mod ideal, cu un grilaj). Altfel, exista riscul ca felina ta sa sufere un accident, daca isi pierde echilibrul si cade.


4. Schimba jucariile

Chiar daca are foarte multe jucarii, ar fi bine sa i le oferi prin rotatie si nu pe toate in acelasi timp. Pisica isi va pierde interesul si nu se va mai juca, daca are mereu aceleasi jucarii la dispozitie. Cel mai bine este sa ii lasi cate 2-3 zile o jucarie, iar urmatoarele zile sa i-o dai pe cealalta.

Aceasta varianta este testata de posesorii de pisici si, conform acestora, are rezultate neasteptat de bune. Desigur, de preferat este sa ai mai mult de doua jucarii (5 sau 6 ar fi recomandate).


5. Joaca-te cu pisica

Dimineata, cand pleci de acasa, incearca sa te joci cat mai mult cu pisica si sa o ajuti sa isi consume energia. Chiar daca doarme, ar fi bine sa o trezesti din somn si sa o masezi energic, sa ii arunci o minge dupa care sa alerge sau sa ii pui pe podea un soricel electric. Dupa jumatate de ora de joaca, felina va fi atat de obosita, incat va dormi cateva ore bune.

Sursa foto: khongthe.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea