Animale de companie

#pisica #dieta pisica #obezitate pisica #slabit pisica

Pisica ta e grasa? Trucuri pentru a o ajuta sa slabeasca rapid

Din prea multa dragoste, iti rasfeti pisica cu tot felul de bunatati, fara a tine cont de nevoile ei nutritionale, iar in scurt timp, constati ca a cam luat proportii. Desi o pisica dolofana este simpatica sau adorabila, supraponderalitatea este periculoasa pentru sanatatea ei, pe termen lung! Este timpul sa o pui la dieta si sa iei masuri rapide pentru a-i reda supletea si "talia" de odinioara!


Afla care este cauza obezitatii sau supraponderalitatii

Inainte de a recurge la masuri drastice in alimentatia felinei tale si de a o transforma intr-o "sportiva", mergi cu ea la veterinar afla care sunt cauzele pentru care a luat atat de mult in greutate. In functie de acestea, afli ce masuri poti lua pentru a o readuce la o greutate normala.


Stabileste-i un program organizat de masa

O pisica trebuie sa manance, in medie, de 3-4 ori pe zi. Numarul meselor variaza in functie de fiecare rasa in parte, dar, in general, nu trebuie sa depaseasca 4 mese.

Imparte mesele pe toata durata zilei, stabileste-i portii mici de mancare si asigura-te ca se hidrateaza corespunzator. Incearca sa respecti cu strictele orarul meselor felinei!


Redu mancarea uscata din meniul pisicii

Mancarea uscata este bogata in carbohidrati si grasimi care conduc la o ingrasare mai rapida. Cea umeda este mai sanatoasa, pentru ca este mai satioasa si bogata in apa. Insa mancarea uscata este o parte importanta din dieta unei pisici, de aceea, ea nu trebuie eliminata complet, ci doar redusa.


Ajut-o sa faca mai multa miscare fizica

Nu mai lasa pisicuta sa leneveasca toata ziua si sa doarma non-stop! Invat-o sa fie activa, strigand-o sa vina mereu dupa tine, jucandu-te cu ea sau lasand-o sa cutreiere curtea, daca stai la casa.


Ofera-i doar hrana pentru pisici

Renunta la micile rasfaturi pe care ai tendinta de a le imparti cu pisicuta ta! Probabil ca te simti bine atunci cand ii oferi din mancarea ta, insa este nesanatos pentru ea. Pe langa faptul ca multe dintre alimentele pe care i le dai ii pot face rau, acestea si ingrasa foarte tare. Redu meniul pisicii la alimente special create pentru feline!

Sursa foto: petscollect.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului