Animale de companie

#animale de companie #animale #pisica #greutate pisica

Pisica ta are o greutate normala?

Chiar daca ti se pare ca pisica ta este mai simpatica atunci cand este mai durdulie, greutatea in plus este nesanatoasa pentru ea. Ca si la oameni, kilogramele suplimentare aduc cu ele numeroase probleme de sanatate. Artrita, diabetul, afectiunile respiratorii si cardiace sau hipertensiunea sunt doar cateva dintre riscurile pe care obezitatea felina le cauzeaza animalului tau.


Care este greutatea ideala pentru o pisica

La un animal mic, precum pisica, chiar si cateva sute de grame in plus au un impact major asupra sanatatii sale generale. Astfel, o pisica obisnuita este bine sa cantareasca intre 3 si 4,5 kilograme, una din rasa persana intre 2,5 si 5,5, o siameza intre 2 si 4,5 kilograme, iar una din rasa Maine Coon intre 4,5 si 11,5 kilograme.

Cat cantareste pisica ta

Chiar daca cea mai simpla metoda de a afla cate kilograme are pisica este sa o asezi pe un cantar, exista si alte cai prin care poti determina daca animalutul tau are probleme de greutate.

Poti sa ii simti coastele? La o pisica in forma, cu greutate normala, nu va fi nicio problema sa ii simti fiecare coasta in parte. Acestea sunt acoperite doar cu un strat subtire de grasime. In cazul in care coastele pisicii tale sunt protuberante, inseamna ca este prea slaba, iar daca nu le simti deloc, pisica este obeza.

Poti sa ii vezi talia? Daca te uiti de deasupra pisicii trebuie sa ii distingi bine talia. Daca nu este bine definita, este un semn ca pisica ta este supraponderala.

Verifica structura osoasa a pisicii. Atunci cand tii pisica in brate, este bine sa ii simti oasele coloanei vertebrale, ale umerilor, soldurilor si ale bazei cozii. La o pisica cu o greutate normala, oasele sunt acoperite cu un stat de grasime. Daca nu distingi oasele pisicii, este un indiciu clar ca este obeza.

Pisica ta are burta? Daca atunci cand privesti pisica dintr-o parte observi ca are burta mai proeminenta sau lasata, inseamna ca are o greutate mai mare decat este normal. In schimb, daca este aplatizata, este posibil ca pisica ta sa fie mult prea slaba.

Sursa foto: animal.discovery.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea