Animale de companie

#fructe pisici #legume pisici #dieta pisici #animale de companie #pisica #animale

Pisica are voie fructe si legume? Cum i le introduci in alimentatie

Spre deosebire de caini, putine pisici consuma fructe si legume. Sunt insa si pisici care sunt cu adevarat pasionale de vegetale. Problema vine atunci cand acestea sunt oferite in mod gresit. Iata de ce trebuie sa tii cont atunci cand iti rasfeti felina cu fructe si legume.

Ce beneficii au fructele si legumele

Pisicile au o dieta bazata in special pe proteine. Cu toate acestea, chiar si pisicile aflate insalbaticie, care mananca din plin carne naturala pe care si-o procura singure, mananca din cand in cand diverse tipuri de iarba ce le ajuta la digestie. In plus le ofera surplusul de vitamine pe care nu le asimileaza din carne. Totodata, acestea ajuta la intarirea sistemului imunitar al felinei.

Cum i le poti oferi

Coapte, fierte, la aburi sau crude! Taie-le in bucatele mici si oferai-le ca atare. Nu te lasa pagubas de la prima incercare esuata. Nu toate pisicile agreaza porumbul, de exemplu, insa acepta alte legume sau fructe. Afla ce ii place pisicii tale sa consume si ofera-i din cand in cand o portie de vegetale.

Nu exagera insa, sistemul digestiv al pisicilor nu tolereaza o cantitate mare de vegetale. Asadar, acestea trebuie oferite doar sub forma de gustare si nu ca masa principala.

Un alt lucru de care trebuie sa tii cont este sa lasi pisica sa decida daca doreste sa le consume sau nu. Nu o obliga sa le manance si nu o infometa. In caz contrar aceasta va refuza sa le mai consume, chiar daca la inceput ii placeau.

Ce legume si fructe sa-i oferi si ce sa eviti

Nu toate fructele si legumele sunt benerifice pisicilor. Le poti oferi cu incredere morcovi, mazare, porumb, broccoli, fasole verde, dovlecei, zucchini, salata, spanac, castravete, sparanghel, ardei gras si iarba matei. Ii poti oferi si fructe precum pepene galben, pepene rosu, banane, dovleac, mere (fara samburi) sau fructe de padure.

Nu lasa insa pisica sa consume usturoi, ceapa, rosii, avocado, ciuperci si struguri. Acestea sunt toxice pentru feline si le pot provoca probleme grave de sanatate!

 

 

Sursa foto: catadvice101.blogspot.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea