Animale de companie

# obezitate caine #obezitatea animale #obezitate

Obezitatea si efectele daunatoare asupra animalului

Obezitatea are efecte extrem de grave asupra sanatatii animalului, insa studiile arata ca regimul alimentar si exercitiile fizice le poate aduce din nou la o viata normala.

O echipa de cercetatori a reusit sa demonstreze ca, dupa ce au pierdut din kilograme, cainii obezi au reusit sa-si imbunatateasca sanatatea si calitatea vietii , toate acestea fiind posibile cu ajutorul direct al proprietarilor lor.

"Obezitatea e un factor de risc pentru multi caini. Le afecteaza nu numai sanatatea, ci si calitatea vietii. Rezultatele arata ca, pentru cainii obezi, scaderea in greutate poate juca un rol important in mentinerea sanatatii si a starii de bine", a declarat dr. Alexander German de la Universitatea din Liverpool, unul dintre autorii studiului, conform unui comunicat.

In studiu au fost implicati 50 de caini obezi de rase si sexe diferite, iar dupa un program de slabire acestia au fost evaluati cu privire la vitalitate, disconfort emotional si durere.

Rezultatele au demonstrat ca, pentru cainii care au reusit sa piarda in greutate, calitatea vietii a crescut considerabil.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea