Obezitatea este un fenomen care a devenit din ce in ce mai raspandit nu doar in randul oamenilor, ci si al necuvantatoarelor. Tot mai multe animale din ziua de azi, in special cele de companie, sunt predispuse la ingrasare si obezitate, iar cauzele pornesc de la un stil de viata sedentar si defectuos, pana la tulburari de somn si alte afectiuni sau factori de mediu care influenteaza greutatea.

Potrivit specialistilor, fenomenul obezitatii a inceput sa atace din ce in ce mai mult animalele. Specialistii constata cu ingrijorare ca din ce in ce mai multe necuvantatoare se confrunta cu probleme cu greutatea.

Cauzele principale ale acestei epidemii de obezitate sunt, ca si in cazul oamenilor, hrana de o calitate proasta si sedentarismul. La acestea se mai adauga si alte teorii, care sustin ca boala ar mai putea fi influentata si de tulburarile de somn, virusul adenovirus 36 aerul conditionat sau incalzirrea cu centrala a locuintei.

Foto: internet-pets.blogspot.com

  •   2012-08-27
  •  

Articol scris de

Daniela Ganciu

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion: Diabetul si terapia cu insulina la feline

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion, medic veterinar

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.