O noua specie de delfin a fost descoperita in Australia, in coloniile de langa Melbourne. Descoperirea a fost facuta dupa ce au fost comparate cranii si mostre de ADN ale unor exemplare de muzeu vechi si din 1900.


Cele aproximativ 150 de exemplare de delfinii care traiesc in golful Port Philip si in lacurile Gippsland din Australia, erau initial considerati a fi delfini cu botul gros.Insa, dupa unele studii, cercetatoarea Kate Charlton-Robb, de la Universitatea Monash, a constatat ca exemplarele din aceasta specie sunt diferite, potrivit news.com.au.

Cercetatoarea a dorit ca noua specie sa fie numita Tursiops australis, desi delfinii vor fi cel mai probabil numiti Burrunan, dupa cum li se spune in limba bastinasilor australieni, nume care inseamna "peste mare de tip marsuin".

Exista in jur de 40 de specii de delfini in 17 genuri diferite. Delfinii variaza ca dimensiune de la 1.2 m si 40 kg (Delfinii Maui ), ajungand pana la 9.5 m si 10 tone (Orca sau Balena ucigasa ). Se gasesc in intreaga lume, in special in apele puţin adanci din zonele de coasta. Delfinii sunt carnivore, hranindu-se cu peste si calamari.

  •   2011-09-16
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii