Animale de companie

#incalzire globala #studiu #animale #vaci

Mini-submarine in stomacurile vacilor: solutie pentru combaterea incalzirii globale

Vacile contribuie la incalzirea globala! Pare bizar, insa cercetatorii australieni vor sa monitorizeze vacile prin intermediul unor dispozitive pe care sa le introduca in sistemul digestiv al vacilor. In acest fel spera sa reduca emisiile de gaze cu efect de sera.

Animalele rumegatoare, crescute in numar foarte mare in zilele noastre pentru a satisface nevoia globala de carne a populatiei, elimina metan prin tubul digestiv, un gaz cu un puternic efect de sera.

In tubul digestiv al vacilor se gasesc anumite bacterii care descompun in metan materiile vegetale inghitite de vaci. Astfel, cercetatorii de la CSIRO (Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation) din Australia sunt de parere ca, prin selectionarea unor rase de vite cu emisii scazute de metan, s-ar putea reduce si efectul de sera.

Pentru a sustine aceasta teorie, cercetatorii au construit un mini submarin, un dispozitiv capabil sa detecteze cantitatea de metan produsa de stomacul vacilor. Apoi, toate dispozitivele vor fi conectate wireless intr-o retea, iar cercetatorii spera astfel sa descopere care sunt conditiile care duc la emisiile de metan si cum sa ajusteze modul de hranire al vacilor.

Sursa foto: mackies.co.uk

  •   2012-11-26
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii