Animale de companie

#dresor caini #dresaj caini #animale de casa #dresaj

Mihai Nae, „dresorul vedetelor”: Schimbarile pe care trebuie sa le faca stapanii pentru reusita dresajului animalelor

Mentinerea dresajului si mentalitatea stapanului sunt doua aspecte greu de gestionat de catre dresor. Foarte multi oameni cauta solutia problemelor lor, incepand colaborarea cu un dresor, insa accepta foarte greu ca trebuie sa faca ceva schimbari care ajuta la o organizare mult mai buna in comunicarea cu patrupedul lor.

Sunt foarte multe persoane care nu au timp pentru cainele lor, si aici ma refer strict la plimbarile si atentia necesare pentru caine. Cand cainele nu are parte de acestea, se simte neglijat si va dori sa atraga atentia cateodata chiar devenind distrugator.

In aceasta situatie foarte multi dintre proprietari opteaza sa amenajeze un spatiu in curte, gen padoc, unde sa inchida cainele pentru a-i conditiona posibilitatea de a-si manifesta nemultumirea. Bineinteles ca atunci cand proprietarul isi face timp pentru cainele lui si il va elibera, acesta va sări pe el, va alerga si va fi greu de stapanit, de oprit din agitatie, lucru care va aduce nemultumire.

Hiperactivitatea poate fi considerata o problema de comportament, iar, cand este indusa de modul de trai al patrupedului, este cu atat mai complicat de rezolvat. Cursul de dresaj poate sa ajute la recuperarea psihicului respectivului exemplar, insa, daca stapanul cainelui nu va acorda acestuia atentia si timpul necesare, nici rezultatele programului de dresaj nu vor fi cele mai reusite. Mersul in parc si chiar alaturi de familie cu bicicleta este o modalitate minunata care duce la socializarea si consumarea energiei cainelui. Este bine sa nu va luati un caine (indiferent de talie), daca nu aveti timp si pentru nevoile pe care acestea le are.

Sursa foto: bigumbrella.co.in

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea