Animale de companie

#rase paza # dresaj canin #dresaj caini #rottweiler #amstaff

Mihai Nae, "dresorul vedetelor": Rase recomandate pentru paza - care sunt acestea si cat dureaza antrenamentul?

Sunt foarte multe rase pe care le putem folosi la servicul-paza. Enumerand cateva dintre ele, as putea incepe cu celebrul Cane Corso si continua cu Dogul Argentinian, Amstaff, Rottweiler, Ciobanescul German, incheind cu Belgianul Malinois care, dupa cum bine stim, pare sa fie cotat ca cel mai bun caine din lume la atac. Important este care dintre aceste rase ni se potrivesc. 

Fiecare dintre cainii enumerati mai sus au trasaturi de caracter diferite. Fiecaruia trebuie sa ii acorzi timp in mod diferit, insa toti au nevoie de doza de activitate zilnica. In caz contrar, acestia pot deveni dificili sau chiar pot manifesta probleme de comportament, in mod special de agresivitate. Belgianul Malinois, spre exemplu, este o rasa despre care se spune ca daca ii arunci mingea de 100 de ori, va astepta cu mare placere sa o arunci si a 101 oara. De aceea trebuie sa fim foarte atenti cand ne alegem rasa care sa ni se potriveasca. Toti cei enumerati mai sus au muscaturi care pot cauza serioase probleme. Pentru a putea controla un caracter genetic atat de puternic, dresajul de disciplina trebuie sa fie primordial.

Formarea cainelui de paza are si ea etape. In primul rand trebuie sa formezi muscatura, aceasta devenind in timp una plina, in care cainele va folosi toata suprafata maxilarului in timp ce muşcă. Acest moment este urmat si de capcitatea de a face prize, mentinand muscatura pe o perioada nedeterminata. Pentru a aduce un caine la acest nivel al muscaturii, prin exercitiu sustinut acesta trebuie sa invate sa respire doar cu ajutorul căilor nazale, adica avand practic gura ocupata. Singura optiune a cainelui pentru a oxigena creierul si pentru a duce exercitiul la bun sfarsit este, prin urmare, sa respire doar pe nas.

O alta parte complicata a formarii cainelui de paza este desensibilizarea la aparitia obiectelor de amenintare, pana la zgomotul focului de armă. Aparitia acestora nu trebuie sa impresioneze cainele in nici un fel, acesta reusind sa isi pastreze concentrarea asupra infractorului. Durata pentru formarea unui astfel de caine depinde mult de capacitatea acestuia de asimilare a antrenamentelor, de foarte multe ori acestea trebuind sa fie destul de scurte ca durata a unei sedinte. Totusi formarea acestui tip de caine poate dura intre 3 si 5 luni.

Antrenamentele incep cu lucrul pe diferite mansoane cu diferite grosimi, confectionate din materiale diferite, si se termina cu antrenamentele pe costum de protective, unde cainele invata paza la nivel real.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea