Animale de companie

#dresaj pit bull #pit bull #dresaj caini #rase de caini

Mihai Nae, „dresorul vedetelor”: Pit bullul, inger sau demon?

In urma cu 20 de ani am vazut un titlu foarte interesant, care suna cam asa „Pit bullul, inger sau demon?”. Bineinteles ca in timp am inteles de ce aceasta rasa este atat de comentata si de criticata. In toata lumea, aceasta rasa a dat startul multor discutii si multor legi votate si modificate de nenumarate ori, legi referitoare in general la cainii din rasa pit bull si metisii acestora.

Sunt multe rase cu potential agresiv, dar pit bullul este acea oaie neagra al carei trecut nu poate fi spalat usor. Deseori se vorbeste despre acel caine agresiv, care a facut multe victime in randul animalelor si al oamenilor. Realitatea este cu totul alta. Va spun din experienta ca aceasta rasa este una dintre cele mai capabile si mai iubitoare din cate exista. Cu acest caine poti obtine absolut tot ceea ce vrei la cote maxime. Daca iti doresti un pit bull de companie, care sa nu aiba vreodata vreo scapare de comportament, poti incepe dresajul cu el la varsta de 3 luni si vei avea un companion care va adora toti copiii de pe strada si care va putea fi si cel mai bun tovaras de joaca chiar pentru copilul tau.

Daca iti doresti sa te si apere sau sa iti apere teritoriul, poti lucra cu el si in aceasta directie, cu conditia  ca bazele educatiei sa fie bine fixate. Poate fi si un caine perfect pentru apartament, fiind un caine mediu ca talie, cu par scurt. Asa cum am vazut... daca iti doresti sa formezi un pericol social din el, si asta iti poate reusi de minune. Pe scurt, aceasta rasa este un instrument care poate fi folosit la cote maxime in scopul pe care il dorim, fie ca este unul ortodox sau nu. Pitbulul nu vrea sa dezamageasca si nu prea o face. Din nefericire, acesti caini nu isi pot alege stapanii, dar macar incearca sa ii multumeasca. Trecutul acestei rase a fost scris de oamenii ce au profitat de genetica acestui caine in scopuri barbare. Sa nu uitam ca in legendarele lupte, acesti caini se mutilau sau chiar mureau pentru deliciul stapanilor si, din dragoste pentru acestia, indurau suferinte cumplite. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului