Animale de companie

#antrenament caine paza #caine paza #dresorul vedetelor # dresaj canin

Mihai Nae, "dresorul vedetelor": Este periculos sa iti antrenezi cainele pentru paza? VIDEO

Sunt variante cum ca antrenamentul de paza poate dezvolta o latura agresiva a cainelui greu de gestionat. Asadar, cei ce promoveaza aceasta varianta vor sa ne spuna ca este total inutil si chiar periculos sa-ti pregatesti cainele pentru protectia personala. Din punctul meu de vedere, este total aberant. De ce ar mai exista atatea rase proiectate pentru diferite scopuri, daca noi nu ne dorim decat un caine cuminte, pe post de companion? 

De ce ar mai exista rase de paza, rase de vanatoare sau rase de companie? Sa ramanem totusi la intrebarea... “Este periculos sa iti antrenezi cainele pentru paza sau nu?”

Trebuie sa va ganditi ca daca veti forta un caine dintr-o rasa ce nu are un specific genetic de paza, este posibil sa traumatizezi psihic respectivul caine, astfel incat acesta sa manifeste ulterior serioase probleme de comportament. Daca avem o rasa genetic proiectata pentru utilitar, pentru paza, iar noi nu vom incerca sa slefuim prin educatie aptitudinile de paznic si protector ale acestuia, este posibil ca acesta sa incerce sa isi exercite aceste calitati incontrolabil, ceea ce inseamna agresivitate  necontrolata.

Este bine sa dam Cezarului ce e al Cezarului, altfel este posibil sa doreasca sa-si ia singur si, poate, sa-si ia mai mult decat ar trebui. Cainele ramane totusi in continuare un “instrument” des folosit de catre politie si de institutiile de ordine, ce ocupa un loc important in arsenalul optiunilor de autoaparare ale acestora.

Educatia cainelui de paza este extrem de importanta, pentru ca doar asa putem controla un caine cu astfel de aptitudini si la fel de important este sa nu incercam paralizarea inzestrarilor genetice, pentru ca ne vom minti, iar riscul unui mic derapaj al cainelui poate sa ne coste mai mult decat ne imaginam.

Sursa foto: phz8.petinsurance.com/

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului