Animale de companie

#metodele de dresaj non-violente #dresorul vedetelor # mihai nae

Mihai Nae, „dresorul vedetelor”, despre metodele de dresaj non-violente

Mihai Nae are la activ 17 ani de dresaj, timp in care a lucrat caini pentru film, spoturi publicitare, pentru firme de paza dar si pentru protectie personala. Posesorul uneia dintre cele mai vechi scoli canine din Romania, Mihai Nae este singurul dresor din Europa admis la cursurile de specializare marca Cesar Millan.

„Acum 19 ani am inceput sa fiu atras in mod special de Ciobanescul German, deoarece aceasta rasa este si acum catalogata ca fiind rasa cu cei mai multi fani in lume. Am reusit cu mare greutate sa obtin un exemplar din aceasta rasa pe care l-am numit Rex si care era linia veche de Ciobanesc German. Am descoperit pasiunea pentru dresaj alaturi de el, deoarece trebuia dresat. In anul 2000 am absolvit cursurile de dresor ( BH-ul cu punctaj maxim), aceasta fiind prima treapta de dresaj elementar. De aici nu a fost mult pana la a-mi dori sa am un caine dresat pentru film si pentru  spoturi publicitare.

A urmat momentul in care cu Tano, puiul lui Rex, am inceput perfectionarea in materie de caini pentru firmele de paza. Primul meu client a fost o femela de setter irlandez pe nume Cindy, pe care, cu emotie, am reusit sa o dresez si sa o socializez impreuna cu Rex, deoarece aceasta femelă obisnuia sa il imite pe Rex (urma fiecare mişcare pe care acesta o facea. Spre exemplu, daca acesta facea culcat si primea recompensa, atunci făcea si ea acelasi lucru pentru stimulent. In timp am inceput sa fiu pasionat de cainii ce aveau nevoie de a doua sansa, cainii cu probleme de comportament din cauza agresivitatii sau a fricii. Am inceput sa prezint aceste cazuri pe siteul meu www.dresajieftin.ro la sectiunea Video 112 Urgente”, spune dresorul.

In prezent este unul dintre cel mai bine cotați dresori din tara noastra, cunoscut drept "dresorul vedetelor". Mihai Nae isi duce pasiunea la extrem, investind peste 10000 de euro pentru a-si însuși metode de dresaj NON-violente. "Deseori se întâmpla ca posesorii de patrupezi canini sa se plângă de unele metode de dresaj specific europene. Zgarda electronica, spre exemplu, care ajuta la corectarea de la distanta a câinelui, este una dintre metodele extrem de controversate. Consider ca Cesar este cel mai bun profesor in arta comunicării si in psihologia canină si de abia astept sa descopăr metode de dresaj de comportament diferite de cele europene!", spune Mihai Nae.

In urma unui examen susținut online, dresorul a fost admis pentru lunile decembrie si ianuarie la doua cursuri de psihologie canină marca Cesar Milan, unul in California si celalalt in Florida. La momentul respectiv era singurul „elev” din Europa admis.

Mihai Nae este si dresorul cu cei mai multi campioni "pe metrul patrat". Nu exista concurs canin la care Mihai sa nu obtina vreun premiu. In cei 17 ani de activitate a insumat zeci de titluri cu care se mandreste la categoriile – CAC - titlu de caine cu aptitudini de campion; CACJ - titlu de caine cu apt de campion la juniori; BOB - cel mai bun caine al rasei; BJ - cel mai bun caine al rasei la juniori; BH – prima treapta de dresaj de obedienta disciplina; IPO 1 – treapta superioara de examen, care se da dupa BH, in care sunt incluse elemente de dresaj utilitar, paza, urma si semnalizare a infractorului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea