Animale de companie

# hrana animale #refuz hrana animale #dresor animale #dresaj animale

Mihai Nae, "dresorul vedetelor": Ce faci cand cainele refuza sa manance?

Titlul acestui articol suna mai mult a fi o problema de ordin medical. Un caine care nu mananca poate fi cel mai probabil bolnav. Dar nu intotdeauna. De curand am intalnit un caz foarte interesant.

Cainii si caracterele lor diverse te fac sa te lovesti de situatii mereu noi, pe care trebuie sa le gestionezi. Iata cum, dupa atatia ani de dresaj, ma lovesc de un caz greu de imaginat - un Cane Corso de 6 luni care refuza hrana, in ciuda faptului ca are stapani civilizati, cu o situatie materiala destul de buna, care ii puteau oferi o mancare de foarte buna calitate si chiar o canapea in interior, unde acesta sa se poata odihni. Vazand toate acestea, ne intrebam unde ar fi problema? Pentru ca stfel de stapani si-ar dori orice caine. Trebuie sa mentionez ca acest caine avea castroanele pline cu mancare de foarte buna calitate. Nu trebuia decat sa manance, dar nu manca. Astfel, cainele a auns intr-o situatie ingrijoratoare: trecusera zile intregi de cand nu mai mancase!

Paradoxal, in timpul sedintei de dresaj primea recompensarea si chiar si portia zilnica de calciu de la stapan, insa tot nu manca. Slăbea de la o zi la alta si chiar daca analizele nu erau jalnice, si acestea spuneau ca nu este hranit corespunzator. Ce am facut? Am schimbat tipul de recompesare cu mancarea pe care o avea in castron si am fost surprins cat de bine putea sa primeasca mancarea pe post de recompensa. Prin urmare, am inteles imediat ca nu faptul ca nu ii placea acel tip de mancare era motivul pentru care nu manca. Pe scurt, dupa ce si-a adus castronul, l-am pus sa manance. Cainele a mancat in prezenta mea, dar cand m-am indepartat de castron a renuntat imediat la mancare. Problema lui era faptul ca nimeni nu ii dadea atentie. De atunci stapanii ii dau mai multa atentie, iar recuperarea cainelui este spectaculoasa. La fel si rezultatele lui in timpul sedintelor de dresaj.

Dupa cum am mai spus, cainele taxeaza in stilul lui caracteristic lipsa de interes a stapanului si de cele mai multe ori simplul gest de a primi hrana nu este suficient pentru acest animal iubitor.

Sursa foto: cbc.ca

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului