Animale de companie

#labrador #dresaj caini # dresaj canin #caini de vanatoare

Mihai Nae, "dresorul vedetelor": Cainele de vanatoare, companion sau nu?

In aproape 10 ani de activitate am vazut ca sunt extrem de multi pasionati de rasele de vanatoare. Pot spune ca exista o competitie numerica intre cei ce adora rasele de vanatoare si cei ce au la suflet rasele utilitare. Cei mai multi detinatori de caini de vanatoare doresc sa obtina de la acestia comportamentul cainilor de companie si al celor utilitari, lucru complet gresit.

Spun ca este gresit deoarece prin cursul de dresaj poti inhiba anumite reactii ale cainelui de vanatoare, dar nu poti sa le faci inexistente.

Aptitudinile de vanator si aportor ale acestor caini nu le vei gasi niciodata la un caine utilitar. Deci nu vei putea obtine dintr-un ciobanesc german un caine de vanatoare. Paleta de rase de vanatoare este extrem de larga - de la vanatoarea de risc usor pana la cea de risc maxim, cum ar fi cea de mistreti sau de pume.

Singura rasa de companie care a fost folosita la vanatoare si chiar si de pescari, dar si pentru nevoile utilitare, ramane Labradorul. Aceasta rasa este foarte prost inteleasa. Oamenii care isi iau un Labrador considera ca isi iau un catel dragalas, care nu va manifesta reactii violente, linistit si foarte bun pentru copii. Pe jumătate adevarat. Labradorul este un caine atat de capabil incat greseala de a-l pensiona incă de pui iti va transforma viata si casa intr-un fiasco total.

Labradorul este un caine care a fost proiectat sa muncească, fiind pus de catre pescari sa aporteze din apa plasele in care se afla pestele prins, mai tarziu la aportul de vanatoare si in prezent unul dintre cei mai buni detectori de stupefiante gasit in aeroporturi sau in vame.

Timpul mi-a aratat ca poate fi foarte bun si la pază. Cu toate aceste calitati, daca nu este pus sa munceasca, sa-si pună creierul la treaba si sa-si consume energia, cainele sigur va manifesta hiperactivitate si va deveni greu de suportat pentru stapani. Poate incepe sa se batăa cu alti caini ori chiar sa se manifeste agresiv fata de stapani. Foarte des intalnesc agresivitate la brac, jagd terrier sau copoi ardelenesc. Insa toti au in comun faptul ca au stapani care nu binevoiesc sa le consume energia. E important sa stim ca un caine de vanatoare poate sa pună serioase probleme si ca e foarte important sa aiba parte de plimbari dese, una dintre acestea sa includa si exercitii de educatie elemenatara. Nu cautati in cainii de vanatoare acel caine lipsit de agresivitate, care sa nu necesite dresaj sau timp din partea dumneavoastra, pentru ca asa ceva nu exista!

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea