Animale de companie

#sindrom Pica #dresor animale #dresaj animale #dresor caini #pica #sindromul pica

Mihai Nae, "dresorul vedetelor": Ce este sindromul "Pica"

Sindromul Pica este o anomalie psihologica despre care putina lume stie, care se manifesta in general la cainii hiperactivi. Despre hiperactivitate stim ca este o problema de comportament generata in general de lipsa de atentie a stapanului fata de nevoile cainelui. Atat lipsa atentiei stapanului, cat si lipsa activitatilor alaturi de acesta (prin care patrupedul ar putea sa-si consume energia) duc la derapaje psihice, de multe ori fatale pentru patruped. 

Sindromul ,,Pica” incepe sa se manifeste, asa cum spuneam, drept consecinta lipsei de atentie, cainele incepand sa inghita lucruri ce au mirosul stapanului, cum ar fi ciorapi sau lenjerie intima, continuand cu obiecte precum mingii, dopuri de sticla sau chiar prizele din pereti, obiecte ce pot duce la decesul cainelui.

Pica poate fi vocea frustrarilor si a anxietatii patrupedului. Solutia consta in echilibrarea cainelui prin educatie la varsta potrivita, pentru a preveni aparitia acestui sindrom de care iarasi stapanul este, in cele mai multe cazuri, responsabil. Daca totusi ne confruntam cu Pica, dresorul poate gasi solutii chiar prin simplele exercitii de refuz de hrana sau aport, in care cainele invata ca nu prinderea obiectului este cea importanta, ci activitatea alaturi de stapan, parasirea obiectului nereprezentand astfel o problema de posesie in mentalitatea cainelui.

Sursa foto: paccert.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului