Animale de companie

#dresor canin #campioni canini #caini campioni # mihai nae # dresaj canin #dresor

Mihai Nae, dresorul canin cu cei mai multi campioni! Fa cunostinta cu Tara, Vigor si Lara

Mihai Nae este dresorul cu cei mai multi campioni "pe metrul patrat". Nu exista concurs canin la care Mihai, posesorul uneia dintre cele mai vechi scoli de dresaj din tara noastra, sa nu obtina vreun premiu. In cei 15 ani de activitate a insumat peste o suta de titluri cu care se mandreste.

 

La fel s-a intamplat si la cel mai recent concurs national canin, care a avut loc weekendul trecut in Bucuresti, unde dresorul a fost "mana dreapta" a trei exemplare canine premiate: Tara (pe numele ei din acte Yarkaja de Korona), o femela din rasa Tchiorny Terrier, rasa cunoscuta si ca Terrier Negru Rusesc, Vigor, un ciobanesc caucazian si Lara, un superb ciobanesc german.

Astfel, dupa mult exercitiu si munca, Tara a reusit sa castige calificativele CACJ, BJ, Bob, fiind clasificata cel mai frumos caine al rasei in cadrul concursului national CAC.

"Am lucrat cu ea timp de 2 luni dresajul de control, cat si cel de ring, fara de care nu ar fi putut obtine toate aceste rezultate", spune Mihai Nae.

Despre Vigor, masculul Ciobanesc Caucazian campion, am aflat ca a inceput dresajul din cauza comportamentului agresiv fata de alti caini si fata de persoane. "Cantarind peste 70 kg la numai 1 an, exista riscul ca gradul de agresivitate sa creasca si de a nu mai putea fi controlat. Dupa doar doua saptamani de dresaj, prestatia lui la concursul CAC a fost ireprosabila, acesta obtinand locul 1. Acelasi lucru s-a intamplat si la concursul CACIB, unde am obtinut locul 3.

Un alt campion este Lara, o femela nascuta in cadrul scolii de dresaj, care apartine canisei goosfraba. Avand la activ atat dresajul de disciplina, cat si pe cel de initiere de paza, Lara a reusit sa fie absolventa a expozitiilor Achr (Asociatia chinologica romana) privind dreptul de reproducere si sa fie in permanenta pe podium in concursurile de club specifice rasei. In cadrul clubului de ciobanesc German a iesit locul 1 la clasa munca. La clasa munca nu pot participa decat cainii care au fost absolventi ai examenelor de lucru BH si Ipo 1, avand ca si cunostiinte dresajul de control cu si fara lesa, notiuni de utilitar din antrenamentul de urma si semnalizare a infractorului la gasirea acestuia, cat si notiuni de paza si aport. Lara le-a absolvit pe toate cu brio, cu punctaje maxime.

Ultima ei realizare a fost obtinerea absolvirii examenului de selectie pe viata, care demonstreaza ca se incadreaza calitatilor ciobanescului german atat din punct de vedere al anatomiei, cat si al aptitudinilor de paza si control, inainte de asta clasandu-se pe locul 3 la campionatul de ciobanesc german national.

Legenda

CAC - titlu de caine cu aptitudini de campion

CACJ - titlu de caine cu apt de campion la juniori

BOB - cel mai bun caine al rasei

BJ - cel mai bun caine al rasei la juniori

BH – prima treapta de dresaj de obedienta disciplina

IPO 1 – treapta superioara de examen, care se da dupa BH, in care sunt incluse elemente de dresaj utilitar, paza, urma si semnalizare a infractorului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea