Animale de companie

#hrana pisici #animale de companie #animale #pisici #coada pisici

Lucruri interesante despre codita pisicii

Coada pisicii este una dintre cele mai interesante parti ale corpului acestei feline si, pana de curand, si misteriose, intrucat specialistii au transformat-o intr-un adevarat instrument de comunicare si i-au descifrat mesajele ascunse. Stiai ca, dincolo de mesajele pe care codita le transmite celor din jur, este esentiala in mentinerea echilibrului, dar ca pisicile pot trai si fara ea?


Coada pisicii este mijloc de comunicare

Specialistii au demonstrat ca pisicile transmit tot soiul de mesaje prin pozitia si modul in care isi flutura coditele. Coada pisicii este considerata "barometrul" starii de spirit al acestor feline.


Coada este esentiala in mentinerea echilibrului pisicii

Chiar daca nu pare, coada felinei ajuta la mentinerea echilibrului in foarte multe momente. De exemplu, atunci cand "patruleaza" pe suprafete inguste (pervazul ferestrei) sau subtiri (spatarul scaunului, gardul etc.), pisica se foloseste de coada pentru a-si adapta centrul de greutate pozitiei adoptate si a nu se clatina sau cadea. Acelasi lucru se intampla si in timpul alergarii sau miscarilor bruste de rasucire, intoarcere etc.


Coada este si jucaria pisicii

Pisicutele sunt talentate in a-si face jucarie din absolut orice, inclusiv din propriile lor codite. Atunci cand nu are prin preajma nici o jucarie sau se plictiseste de tot ce este in jurul ei, pisica apeleaza la cea mai "draga" jucarie a ei: coada. Daca aceasta mai este si lunga si stufoasa, felina are suficient material pentru a se mentine ocupata ceva timp.


Pisicile supravietuiesc si se descurca chiar si fara coada

Desi coada este indispensabila in mentinerea echilibrului si realizarea activitatilor obisnuite ale pisicutei, exista cazuri in care se impune amputarea ei. In plus, exista si rase de pisici, precum Manx, care se nasc fara coada.

Acestea traiesc la fel de bine precum celelalte pisici, intrucat invata sa se adapteze mediului si sa isi mentina echilibrul folosindu-se de alte simturi. O pisica fara coada este apta sa alerge si sa urce in copaci la fel de bine ca o pisicuta care detine acest "accesoriu" simpatic.


Ranile sau leziunile la nivelul cozii pot cauza daune permanente sanatatii

Coada pisicii este formata din foarte multe terminatii nervoase si este o prelungire a coloanei vertebrale. Orice accident sau leziune aparuta la nivelul acesteia ar putea conduce la paralizie, incontinenta, durere cronica si alte afectiuni iremediabile.

Sursa foto: walls9.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea