Animale de companie

#jucarii #pisici #animalute de companie

Jucarii pentru pisici supraponderale

Se intampla adesea ca pisicile crescute in casa sa aiba probleme de greutate din cauza faptului ca nu prea fac miscare. Insa exista pe piata diverse jucarii stimulative cu ajutorul carora felinele se pot mentine in forma. Daca pisica ta este supraponderala sau pur si simplu vrei s-o mentii in forma, iata ce tip de jucarii este bine sa alegi:|
 

1 Undite


Unditele sunt unele dintre cele mai populare jucarii pentru pisici. Aceste jucarii au atasate de capat pene sau un soricel legat cu ata.

Sunt foarte stimulative pentru feline care vor alerga si vor sari prin toata camera dupa ele.

Pentru ca va trebui sa te implici si tu in joc acest lucru va ajuta la stabilirea unei legaturi mai puternice intre tine si animalutul tau de companie.

Este recomandat sa “ascunzi” undita atunci cand nu va jucati cu ea pentru ca pisica sa nu ajunga sa se plictiseasca de ea.

Sursa foto: www.p-wholesale.com


2 Jucariile cu arc
 

Si acest tip de jucarii stimuleaza comportamentul activ al pisicii.

Fiind dotate cu un arc, atunci cand pisica le atinge acestea vor sari si vor ricosa in diverse obiecte din casa, ceea ce va determina pisica sa mearga sa le urmareasca.

De asemenea, aceste jucarii sunt usor de carat de pisica astfel ca se poate bucura de “captura" ei.

In plus, pisica se poate juca cu ele singura astfel ca sunt ideale pentru momentele in care n-ai timp sa te ocupi de acest aspect.




Sursa foto: www.madcats.co.uk


3 Laserul


Mai toate pisicile reactioneaza atunci cand sunt stimulate cu ajutorul unui laser.

Avantajul unui laser este acela ca permite folosirea lui pe distante foarte mari astfel ca pisica va alerga mai mult si va consuma mai multe calorii .

Exista in pet-shop -uri jucarii cu laser care pornesc singure astfel ca nu este nevoie sa te implici in joaca pisicii. Este bine sa te asiguri doar ca lumina nu este pozitionata in afara spectrul ei visual.

De asemenea, ca si in cazul celorlalte jucarii, este bine sa nu lasi sa functioneze jucaria cu laser non-stop pentru ca pisica ta sa nu se plictiseasca de ea.

Sursa foto: www.blisstree.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului