Interioare gotice moderne uimitoare

Animale de companie

#stil gotic #design interior #amenajare casa #stil de design #interioare gotice

Interioare gotice moderne uimitoare

Stilul gotic a fascinat dintotdeauna cu opulenta si misterul pe care le emana. Acest stil atat de spectaculos a devenit in ultima perioada si principala preocupare a decoratorilor de interioare. Versatilitatea si opulenta stilului gotic pot da nastere la idei geniale si substiluri uimitoare.

Caracteristicule stilului gotic modern

Cele mai importante trasaturi ale stilului gotic sunt vitraliile, ornamentele si varfurile. Este absolut necesar ca acesta sa includa arcade inalte in intreaga casa. Stilul gotic modern se apropie de cel clasic si se caracterizeaza prin mobilier masiv, ferestre mari si interioare predominant intunecate cu modele.

Stilul gotic modern dispune de acelasi dramatism si eleganta a stramosului sau, insa aduce o tenta contemporana subtila, insa de efect. Mobilierul este masiv, insa nu prezinta aceleasi ornamente si detalii prezente in goticul clasic. Totusi, chiar daca nu are detalii complicate, mobila gotica moderna tinde spre o exagerare de incorporari de arcade si culori.

Goticul modern mizeaza pe piese izolate, care amintesc de stilul incarcat cu ornamente clasic, insa nu sunt atat de abundente.

Culorile stilului gotic modern

Nuantele stilului gotic modern merg pe aceeasi intunecime, insa nu urmeaza indeaproape paleta sumbra. Acestea pot fi monocrome cu o nota suplimentara a unor tonuri inchise. Scaunele arcuite si ascutite, statuile pot intregi atmosfera gotica moderna. De cele mai multe ori, in decorul gotic modern este inserat tapetul cu imprimeuri, insa destul de razlet. Evita asadar aglomerarile de detalii.

Iluminatul gotic modern

Iluminatul pentru stilul gotic modern se realizeaza cu ajutorul candelabrelor mari sau al lampilor moderne, care subliniza eleganta arcadelor. Iluminatul subtil, care pune in evidenta statuete in culori dramatice, poate reintregi si el atmosfera misterioasa pe care o emana goticul clasic.

Aminteste-ti insa intotdeauna ca, atunci cand vorbim de decorul interior, totul poate fi reinventat si restilizat, asa ca pune-ti imaginatia in joc si creeaza noi elemente ce pot completa cu o amprenta personala orice stil de decor.

Sursa foto: interiorholic.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea