Animale de companie

#dezintoxicare #maimute #cimpanzeu #animalute

Intamplari cu si despre maimute

Stiai ca singurul animal judecat si condamnat vreodata intr -un proces a fost o maimuta ? Procesul s-a desfasurat secolul trecut in statul american Alabama iar maimuta a fost acuzata de fumat in public si urinat pe oameni! Iata si alte intamplari interesante despre aceste animalute deosebit de inteligente:



1 Maimuta la dezintoxicare


Un cimpanzeu dintr-o gradina zoologica din Brazilia care fuma tigari a fost trimis la dezintoxicare. Activistii pentru drepturile animalelor au constatat, cu stupoare, ca maimuta primea tigari ca sa-i distreze pe vizitatori.
Maimuta fusese invatata sa fumeze in primii doi ani de viata pe care si i-a petrecut intr -un restaurant, oferindu-le clientilor tigari.

In ciuda acestui viciu, cimpanzeul era intr-o stare buna de sanatate astfel ca a fost dezvatat repede de tutun.


2 Maimuta confundata cu extraterestru


O maimuta subnutrita a fost confundata de chinezi cu un extraterestru.

Localnicii din Gezhai, aflat in provincia chineza Henan, s-au panicat dupa ce o femeie a descoperit un animal ciudat care ii fura castravetii din casa. Ea a capturat creatura, a bagat-o intr-un cos de rufe si le-a cerut politistilor sa aresteze ciudatenia care semana cu un extraterestru.

Doar ca la o examinare atenta, medicii veterinari au concluzionat ca "extraterestul" era de fapt o mica maimuta subnutrita, atat de slaba incat i se vedeau coastele prin piele.


3 Maimuta care a mutilat un bebelus


Un bebelus de opt luni care se afla cu parinții sai la Zoo in Guizhou, China, a fost agresat de o maimuta lasata afara din cusca ei, pentru a se juca cu vizitatorii. Copilul a ramas fara testiculul drept, dupa ce i-a fost smuls de maimuta.

Totul s-a petrecut in ce mama bebelusului ii schimba acestuia scutecele. Atrasa de fasaitul facut de scutec, maimuta s-a repezit si l-a mușcat pe copil de testiculul drept. Pana cand au intervenit ingrijitorii de la Zoo, animalul mestecase si inghițise organul, astfel incat medicii nu i-l pot reatasa victimei.

Din fericire insa, copilul a primit ingrijiri imediat si este in afara oricarui pericol.


4 Maimuta lansata in spatiu


Oficialii din Iran au recunoscut luna trecuta ca au in plan sa lanseze in spatiu o maimuta. SUA si aliatii americanilor se tem ca tehnologia folosita in programul spatial ar putea fi folosita de Iran pentru a dezvolta tehnologia rachetelor cu raza lunga.

Agentia nationala de stiri IRNA a citat seful agentiei spatiale din Iran care a declarat luni ca cinci maimute sunt testate pentru a se alege una care sa mearga in misiunea Kavoshgar-5 (Explorer-5).

Anul trecut, Iran a anuntat ca a lansat in spatiu o racheta cu un soarece, o broasca testoasa si cativa viermi.


5 Maimuta care stranuta cand ploua


O noua specie de maimuta cu nasul carn, Rhinopithecus Strykeri, a fost descoperita recent in padurile din Burma. Localnicii spun ca este un animal usor de gasit intrucat stranuta atunci cand ploua.

Rhinopithecus Strykeri a fost descoperita de cercetatorii de la Fauna and Flora International care cercetau gibonii din zona.

Specia este pe cale de disparitie din cauza defrisarilor ilegale si a vanatorilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului