Animale de companie

#dihor # pui de dihor #ingrijire dihor #ingrijire pui dihor #alimentatie pui dihor #pui dihor

Ingrijirea puiului de dihor

Puii de dihor au nevoie de o ingrijire deosebita pentru a fi sanatosi si pentru a se dezvolta asa cum trebuie. Acestia au nevoie de o dieta speciala si de o serie de vaccinari la medicul veterinar. Afla mai multe despre ingrijirea corecta a puilor de dihor.

Dieta puilor de dihor

Puii de dihor se hranesc doar cu lapte matern in primele saptamani de viata. Totusi, dihorii sunt animale carnivore. Asadar, au nevoie de o dieta bogata in proteine si grasimi, dar numai dupa primele 4 -6 saptamani de viata. Vei gasi in pet-shopuri hrana speciala pentru acestia, insa in primele saptamani de viata este recomandat ca hrana sa le fie inmuiata cu apa cu 10 minute inainte de a le fi oferita.

De asemenea, in primele saptamani, incearca sa alternezi mesele cu alaptatul. Este suficient sa le oferi hrana doar de doua ori pe zi in primele saptamani. Dupa aceasta perioada trebuie sa le oferi mancare la fiecare 3 ore.

Pe de cealalta parte, apa nu trebuie sa lipseasca niciodata puilor de dihor. Asadar, asigura-te ca acestia au in permanenta apa proaspata la indemana.

Adapostul puilor de dihor

Pentru inceput puii de dihor ar trebui sa stea doar cu mama lor. Acestia ar trebui sa aiba o cusca spatioasa (cel putin doi metri lungime si 1 metru inaltime), iar in cusca respectiva sa mai adaugi o casuta in care puii se pot ascunde.

Pentru a lasa puii se se obisnuiasca cu tine, permite-le sa iasa din cusca in fiecare zi, timp de cateva ore.

Baia si intretinerea puilor de dihor

In primele saptamani de la nastere, puii de dihor nu au neaparat nevoie de baie. Acestia se vor intretine singuri sau vor fi curatati de mama lor. Totusi, daca apare o situatie in care este nevoie de o curatare, achizitioneaza din comert un sampon special pentru dihori (sau sampon pentru pisici, dar niciodata sampon pentru caini).

Ia o cadita de plastic si adauga putin apa calda. Lasa puii de dihor sa se obisnuiasca cu apa, iar apoi maseaza-le bland blanita cu sampon si clateste-i cu multa apa.

Controlul medical al puilor de dihor

Puii de dihor au nevoie de un control medical inca din primele 2 - 4 saptamani de viata. Medicul veterinar le va face acestora o serie de vaccinuri impotriva parazitilor. Dupa 9 saptamani este necesara o noua vizita medicala pentru vaccinul anti jigodie si antirabic.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea