Datorita comportamentului sociabil si jucaus, perusii reprezinta o alegere perfecta pentru o familie cu copii. Insa aparitia unor pasari de colivie presupune si o responsabilitate in plus. Iar daca perusii dau nastere unor urmasi, este important sa afli cum ii poti ingrji. Descopera informatii utile in continuare!

In primele saptamani de la eclozare, puii de perus sunt complet dependenti de parintii lor. Intrucat se nasc orbi si golasi, au nevoie de ingrijirea si atentia masculului si a femelei perus pentru o perioada de circa 5-6 saptamani. In tot acest timp, cei mici nu parasesc cuibul in care s-au nascut.

Hrana puilor de perus este asigurata de parinti si vine sub forma "laptelui de pasare" - mancare regurgitata de mascul si de femela. Pe masura ce puii se dezvolta, poti contribui si tu cu preparate achizitionate de la magazinele de specialitate, cat si cu o combinatie nutritiva de ou fiert cu morcov ras, pesmet si biscuiti pisati.

Dupa 5-6 saptamani, puii de perus se vor avanta in afara cuibului, vor fi intarcati si vor incepe sa se hraneasca si sa zboare singuri, invatati de parinti. Acum este momentul in care poti incepe sa ii hranesti din palma, insa trebuie sa fii constient de faptul ca parintii celor mici ar putea sa nu ii mai accepte. Pe masura ce cresc, ia in considerare varianta de a muta puii de perus intr-o colivie separata.

Sursa foto: thebudgiecage.com

  •   2011-10-26
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Dana Saporan

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii