Animale de companie

#animale #pisici #ingrijire pisici #dfaturi ingijire pisici

Ingrijirea pisicii: 5 trucuri pentru incepatori

Ai primit in dar o pisicuta sau, pur si simplu, ti-ai indeplinit dorinta de a adopta una pentru a o transforma intr-o companie placuta in casa! Acum, iti dai seama ca, desi adori pisicutele, nu stii mai nimic despre ingrijirea lor! Iata cateva caracteristici ale felinei, dar si ce conditii si lucruri trebuie sa ii asiguri atunci cand ajungi cu ea acasa!


Pisicile sunt mai usor de ingrijit decat cateii

Ingrijirea unei pisicute este o responsabilitate mare, dar nici pe departe la fel de mare ca a unui caine, care trebuie scos afara de cateva ori pe zi si dus la veterinar mult mai des decat o felina.

In plus, pisicutele sunt mult mai independente decat cateii si se ingrijesc singure in majoritatea timpului. Nu trebuie imbaiate foarte des si nici nu-ti ocupa foarte mult timp sa le hranesti, pentru ca prefera sa se descurce pe cont propriu si sa leneveasca o mare parte din zi.


Creeaza-i un spatiu personalizat in casa

De indata ce intri prima oara cu pisica in casa, este important sa o familiarizezi cu spatiul. Procesul de adaptare la noul camin poate dura ceva timp, insa daca ai grija sa faci pisicuta sa se simta cat mai iubita si apreciata, acesta se va scurta considerabil.

O metoda prin care reusesti sa o integrezi mai repede in casa ta este sa ii creezi un spatiu al ei, intr-un coltisor, in care sa existe o casuta, o paturica, jucarioare, bolul de apa si alte lucruri care sunt ale ei.


Cumpara-i o litiera de calitate si curat-o zilnic

Intrucat pisica nu este scoasa afara, are nevoie de o litiera cu nisip in care sa-si faca nevoile. Aceasta trebuie pusa in baie sau pe balcon, in functie de preferinte, si trebuie curatata zilnic.

Pisicutele sunt foarte curate si niciodata nu se duc de doua ori in acelasi loc sa-si faca nevoile, daca deja a fost "marcat". Are nevoie de nisip curat in fiecare zi.


Cumpara-i jucarii si joaca-te cu ea

Pisicutele sunt animalute de companie foarte jucause si, pentru a le binedispune repede si usor, au nevoie si de ceva... stimulente. Exista o sumedenie de jucarii pentru pisici in magazinele de profil cu care felina ta abia asteapta sa se distreze copios.


Mergi cu pisica la veterinar

Indiferent daca ai primit-o in dar sau ai adoptat-o, mergi cu felina la un control medical veterinar, pentru a te asigura ca este sanatoasa, dar si pentru a afla mai multe informatii despre ingrijirea ei. Veterinarul este cea mai sigura si de incredere sursa de informatii cu privire la ingrijirea corecta a pisicii.

Sursa foto: centroone.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea