Animale de companie

#pesti #specii pesti #peste cardinal #ingrijre peste cardinal

Ingrijirea pestelui Cardinal

Pestele Cardinal sau neonul rosu face parte din familia Apogonidae. Acesta este un pradator care poate avea nuante variate de rosu, galben si maron. Pestele Cardinal se distinge prin aripioarele ascutite, punctele de pe aceste aripioare si ochii neobisnuit de mari.

Oamenii de stiinta considera ca ochii mari sunt o necesitate pentru pastele Cardinal, astfel incat sa vada mai bine noaptea, cand se hraneste cu nevertebrate mici si pesti.

Un alt lucru foarte interesant care il scoate pe acest peste in evidenta este modul in care se preface mort atunci cand considera ca este atacat sau atunci cand ii este frica. Asadar, evita sa arunci pestele atunci cand ti se pare ca este mort - este foarte posibil sa fie doar o modalitate de a se proteja.

Ingrijirea pestelui Cardinal

In momentul in care vei aduce pestii Cardinal pentru prima oara in acvariu, acestia vor fi timizi si usor speriati. Cel mai bine este sa nu le dai prea multa atentie, ci sa ii lasi sa se obisnuiasca cu noul camin. Eventual decoreaza acvariul cu o casuta si cu multe plante printre care se pot ascunde.

In mediul natural, pestii Cardinal traiesc in bancuri. In captivitate insa, nu este indicat sa tii mai mult de doi pesti Cardinal in acelasi acvariu, de preferat mascul si femela. In momentul in care pestii vor depune icre si vor iesi pestisorii mici, pentru o perioada ii poti lasa pe toti impreuna. Dupa o perioada de timp insa este indicat sa pui masculii separat.

Acestia au tendinta sa inceapa sa ii ciupeasca pe ceilalti pesti pentru a-si marca teritoriul si pentru a demonstra celorlalti ca ei sunt masculii dominanti.

Din momentul in care masculul dominant isi gaseste perechea, pestele Cardinal va incepe sa ii atace pe ceilalti pesti masculi pana cand ii va omori.

Hranirea pestelui Cardinal

Pestele Cardinal accepta sa consume alimente speciale din ingrediente vegetale, dar si din carne, insa pentru inceput, ei vor fi destul de timizi la momentul mesei, mai ales in primele zile de cand vin intr-un acvariu nou, cu atat mai mult daca mai sunt si alti pesti.

Este foarte posibil chiar sa refuze sa manance in primele zile, insa nu trebuiie sa te ingrijorezi pentru ca va incepe sa consume din mancarea pe care o primeste atunci cand nu va mai face fata senzatiei de foame.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea