Animale de companie

#papagal #papagali #marele alexander #ingrijire papagal

Ingrijirea papagalului Marele Alexander

Papagalul Marele Alexander provine din sudul Indiei si apartine unei specii de dimensiuni medii. Marele Alexander se evidentiaza prin culorile vii, prin nuantele de verde, portocaliu si rosu, nuante care pot fi accentuate printr-o alimentatie potrivita.

Speranta de viata a acestor pasari este de maxim 50 de ani, in cazul in care li se ofera toate conditiile necesare.

Papagalul Marele Alexander este o pasare de companie foarte populara. Aceasta este usor de imblanzit si de dresat. Pasarea poate invata cu usurinta un numar mare de cuvinte, insa numai daca o tratezi cu respect si apreciere.

Ingrijirea papagalului Marele Alexandru

Atunci cand achizitionezi un astfel de papagal, asigura-te ca acesta este foarte tanar. Altfel, risti ca papagalul sa nu se poata acomoda in noua casa si sa te vezi nevoit sa il inapoiezi.

In momentul in care aduci pasarea acasa ar fi bine sa ii lasi spatiul necesar pentru a se obisnui. Evita sa bruschezi papagalul sau sa il fortezi sa socializeze. Poti incepe sa vorbesti cu pasarea si sa o iei in mana abia dupa 2 - 3 zile, chiar daca tentatia este foarte mare inca din prima clipa.

In primele zile poti incerca sa hranesti pasarea cu mancare direct din mana si poti incerca sa o mangai usor. Daca papagalul se fereste, ar fi bine sa nu insisti si sa ii lasi spatiul necesar. Inca nu are incredere in tine, iar faptul ca il fortezi nu iti va fi de ajutor in incercarea de a creea o conexiune.

Papagalul Marele Alexander are nevoie de o cusca spatioasa, plasata intr-un loc linistit, ferit de vant si soare puternic.

In zilele foarte calde, poti stropi (prin pulverizare) penele papagalului cu putina apa la temperatura camerei sau ii poti aseza in cusca un bol cu apa de maxim 2 centimeri adancime. Aici papagalul se poate spala si se poate rasfata.

Hranirea papagalului Marele Alexander

Marele Alexander consuma cu placere seminte de floarea soarelui, boabe de porumb, seminte de mei, ovaz decorticat, seminte de in etc. Fructele proaspete nu trebuie sa lipseasca din dieta zilnica a papagalului Marele Alexander, care adora merele, prunele, strugurii, bananele, dar si nucile.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea