Animale de companie

#papagal #papagali #ingrijire papagal #macaw #papagal macaw

Ingrijirea papagalilor Macaw

Papagalul Macaw este o pasare indrazneata si plina de energie. Papagalul Macaw este extrem de inteligent si are o personalitate puternica. Chiar daca pasarile din aceasta rasa nu sunt recunoscute pentru capacitatea lor de a vorbi, papagalii Macaw pot invata sa repete anumite cuvinte si chiar fraze.

Daca iti place papagalul Macaw si vrei sa achizitionezi unul, ar fi bine mai intai sa afli mai multe detalii si reguli de ingrijire.

Dieta papagalului Macaw

O dieta potrivita pentru papagalul Macaw consta in fructe si legume proaspete, legume cu frunze verzi, nuci si seminte.

Papagalul Macaw are nevoie de o cantitate mare de grasimi in alimentatia sa, asa ca este recomandat sa ii oferi fructe oleaginoase precum nuci braziliene, migdale sau nuci de macadamia.

De asemenea, papagalul Macaw are nevoie de apa proaspata, asa ca incearca sa ii schimbi zilnic apa din bol (acesta trebuie spalat zilnic cu detergent de vase si clatit cu apa curata din belsug).

Ofera papagalului Macaw bucati de banane, portocale sau mere, cel putin de doua ori pe saptamana. Pasarea adora aceste fructe, care il ajuta sa aiba o sanatate de fier.

Este de preferat ca la finalul zilei sa arunci alimentele pe care nu le-a consumat in ziua respectiva, iar a doua zi sa ii oferi altele proaspete.

Papagalul Macaw in captivitate

Trebuie sa stii ca papagalul Macaw poate trai chiar si 50 de ani in captivitate daca este ingrijit corespunzator. Astfel, trebuie sa fii sigur ca vrei sa achizitionezi un astfel de papagal pe post de animal de companie. Acesta este un angajament pe termen lung, iar pasarea se ataseaza foarte mult de prima persoana care o ingrijeste si ii ofera protectie.

Papagalul Macaw necesita interactiune zilnica, asa ca trebuie sa ii oferi zilnic, cel putin jumatate de ora din timpul tau. Este necesar sa vorbesti cu el, sa il mangai si sa ii oferi mancare proaspata.

In ceea ce priveste cusca, papagalul Macaw are nevoie de un spatiu mare, eventual chiar de o voliera.

Atentie! Papagalul Macaw nu este o pasare potrivita pentru copii, cel putin nu atunci cand acestia nu sunt nesupravegheati. Daca se simt amenintati sau sunt raniti, papagalii nu vor ezita sa atace, iar muscatura lor poate provoca rani grave chiar si unui adult.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare