Animale de companie

#caini #ingrijire caini #ingrijire caini vara #sfaturi ingrijire caini

Ingrijirea cainelui pe timpul verii, 5 sfaturi utile

Canicula este una dintre neplacerii verii pentru multi oameni, dar pentru cateii blanosi este un cosmar greu de suportat. Gandeste-te cum ar fi sa ti se puna o haina de blana pe tine, atunci cand afara sunt 40 de grade Celsius si vei sti cum se simte patrupedul tau imblanit in zilele toride! Exista cateva trucuri utile prin care poti ajuta animalul sa se simta mai confortabil atunci cand afara este foarte cald!

1. Fa o vizita cu el la frizerie!

Daca nu ai apucat inca sa il tunzi si ai si o specie blanoasa de catel, este cazul sa te grabesti si sa ii faci o programare la frizerie.

Cu cat blana este mai scurta, cu atat catelul tau se simte mai confortabil, chiar si la temperaturi crescute.

2. Creste-i consumul de apa!

Catelul tau are nevoie de multa hidratare atunci cand aerul de afara este uscat si fierbinte. Asa cum tu iti cresti provizia si consumul de apa, aceeasi masura este utila si pentru patrupedul tau.

Il ajuta sa se mentina hidratat, dar sa se mai si racoreasca din cand in cand cu o portie rece de apa.

3. Joaca-te cu el prin apa!

Fie ca il lasi prin gradina sau curte si alergi dupa el cu furtunul, ca te joci cu un pistol cu apa si il stropesti sau ca arunci din cand in cand cateva picaturi de apa pe el, este recomandat sa maresti frecventa jocurilor si activitatilor in care catelul tau se poate bucura de cate o mica balaceala, pentru a se mai racori nitel.

4. Redu efortul fizic al catelului tau!

In zilele caniculare de vara, cand aerul este si-asa greu de respirat, evita sa il alergi prea mult pe prietenul tau patruped prin oras sau prin parc. De fiecare data cand depune efort fizic, temperatura corpului creste si il predispune la deshidratare si disconfort termic, poate chiar lesin.

Asa cum tu eviti caldura excesiva din timpul zilei si preferi sa iesi diminetile si serile, fa acelasi lucru si cu animalul tau de companie. Scoate-l afara doar atunci cand arsita se mai domoleste, nu la ore de varf.

5. Nu-l lasa inchis in spatii calduroase!

Evita sa iti lasi catelul inchis in masina aflata la soare sau in camere expuse la soare. Chiar daca este vorba doar de cateva minute, mai bine lasa-l sa stea langa masina, deoarece se pot intampla accidente nedorite, iar cainele poate ajunge la lipotimii si chiar deces, din cauza cresterii excesive a temperaturii.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului