Animale de companie

#depresie tigru #tigru siberian #Gradina Zoologica din Galati #animale salbatice

INEDIT. Cum a fost salvat singurul tigru siberian de la Gradina Zoologica din Galati

Cine si-ar fi imaginat ca un tigru fioros de 200 de kilograme ar putea avea drept companioni doi soricei de doar... 30 de grame fiecare? Ei, bine, "minunea" a fost posibila la Zoo Galati, unde tigrul Sandokan a fost scos din depresia provocata de pierderea partenerei tocmai de firavele rozatoare.

In urma cu doua luni, singurul tigru siberian de la Gradina Zoologica din orasul dunarean a ramas fara partenera si a intrat intr-o depresie severa. Devenise agitat, nu mai manca si incepuse sa isi muste coada pana la sange. Disperati, ingrijitorii au apelat la o solutie de compromis: i-au trimis in cusca doi soricei. Nici macar ei nu sperau ca tigrul sa ii lase nevatamati. Si, culmea!, cei trei au devenit acum de nedespartit.

"Am incercat varianta aceasta cu soriceii. Acum s-a vindecat, nu-si mai roade coada, mananca, este normal, doar ca sta cu soriceii acolo", a declarat Madalin Serban, directorul Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii.

Cei doi soricei de laborator se simt bine in preajma animalului, ba chiar urca nestingheriti pe blana felinei, unde si dorm intre doua reprize de joaca. Spectacolul nu poate fi inca urmarit si de vizitatori, intrucat Parcul Zoologic este inchis pentru renovari si va fi redeschis abia la vara.

Sursa foto: commons.wikimedia.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea