Animale de companie

#avertisment medic veterinar # unghii false pisici #sanatate pisici #unghii false #pisici #animale de companie

Ii vrei binele, dar ii pui sanatatea in pericol! Nu-i face niciodata asta pisicii

Asemanarea dintre oameni si animalele lor de companie este foarte mare. In timp, atat animalele cat si oamenii, imprumuta, inconstient, obieciuri comportamentale. Cu toate acestea, unii oameni isi doresc ca animalele de companie sa le semene intocmai si apeleaza la metode nesanatoase pentru anumalul de companie.

La mare cautare acum, sunt unghiile false pentru pisici. Tot mai multe persoane achizitioneaza unghii false pentru pisici. Acestea sunt fabricate din plastic si se aplica peste unghia naturala, impiedicand pisica sa zgarie.

Desi poate parea tentant ca tu si pisica ta sa purtati acelasi model de manichiura, medicii veterinari atrag atentia asupra riscurilor pe care le are aplicarea unghiilor false la pisici.

"Nu este normal ca pisica sa nu-si poata folosi umghiile, iar acest lucru poate duce la alte probleme sa natate", explica medicul veterinar Susie Nee, pentru independent.co.uk. "In special masculii se streseaza foarte mult in momentul in care nu mai sunt capabili sa-si exprime emotiile in mod natural (n.r. - prin marcarea teritoriului)", a adaugat acesta.

Sursa foto: twitter.com

Nu numai ca nu este normal ca o pisica sa aiba unghiile albastre sau mov, insa poate fi si extrem de periculor pentru ele. Pe langa faptul ca pisicile isi pot provoca rani locale, incercand sa-si scoata unghiile false, sau le pot inghiti, in cazuri grave, este nevoie de interventie chirurgicala pentru ca acestea sa fie indepartate.

La centrul veterinar Battersea Dogs and Cats Home, din Marea Britanie, a fost tratata de curand o pisica a carei unghii false, de culoare rosie s-au "lipit" permanent de unghia naturala. Pisica a avut nevoie de interventie chirugicala, fiind supusa unei anestezii generale, pentru a indeparta unghiile, potrivit The Times.

"Este un gest de cruzime sa ii pui unghii false pisicii si sa o fortezi astfel sa nu-si mai poara manifesta comportamentul natural", declara Lindsey Quinlan, directorul centrului veterinar.

Sursa foto principala: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare