Animale de companie

#animale de companie #frica #caini #zgomote #tratare frica #frica la caini

Frica de zgomote la caine. 4 moduri prin care ajuti patrupedul sa o depaseasca

Frica de zgomot este o problema frecvent intalnita la catei, mai ales in sezonul de vara, cand furtunile vin la pachet cu tunete puternice, iar petrecerile cu muzica tare si artificii sunt in toi. Daca observi ca in astfel de momente, patrupedul tau se ascunde frecvent sub masa, isi lasa urechile si scheauna, inseamna ca ca ii este frica de zgomotele puternice si ca trebuie sa iei cateva masuri esentiale pentru a-l desensibiliza!

Aspiratorul pornit, blenderul, mixerul, tunetul, muzica tare, artificiile - toate sunt declansatoare ale anxietatii la cainii. Pentru a ajuta patrupedul sa depaseasca mai usor frica de zgomote, este important sa ii oferi un mediu confortabil si sigur in care sa stea si sa il obisnuiesti treptat cu sunetele puternice.


1. Obisnuieste-l de mic cu zgomotele

Pentru a evita sensibilizarea cainelui la sunete puternice, veterinarii recomanda expunerea patrupedului inca de la varste mici la zgomote. Expunerea se va face treptat si de la frecvente joase, urmand ca dupa ce se obisnuieste cu ele, sa cresti numarul de decibeli al zgomotelor. Daca il expui direct la sunete foarte puternice, risti sa ii accentuezi si mai mult anxietatea. Obisnuirea sau desensibilizarea cainelui se fac treptat si cu multa rabdare.


2. Amenajeaza-i o zona de confort in casa

Urmareste unde se ascunde frecvent cainele tau in casa atunci cand este expus la zgomote puternice si incearca sa ii creezi un spatiu cat mai comod si sigur in acel loc. Pune-i acolo paturica preferata, cateva jucarii si, de ce nu, un fundal muzical, in surdina, cu melodiile lui preferate.

Permite-i sa aiba mereu acces in acea zona, atunci cand sunt zgomote in casa sau afara, care l-ar putea speria.


3. Distrage-i atentia de la zgomote

Pana il obisnuiesti cu galagia si ii alungi teama care il incearca atunci cand aude zgomote, este important sa il faci sa se simta cat mai confortabil in momentele in care nu il poti proteja de ele (de exemplu, tunete).

Capteaza-i atentia cu activitatile lui preferate, pentru a i-o distrage de la galagia care se aude. Foloseste-te de mancare, jucarii, mangaieri si alte lucruri care stii ca, in general, ii plac.


4. Mergi cu cainele la veterinar

In cazul in care metodele de mai sus dau gres, iar catelul tau pare mai inspaimantat pe zi ce trece de zgomote, este important sa mergi cu animalul la un veterinar. Acesta iti va oferi cele mai bune solutii si metode prin care sa inlaturi teama de zgomote a cainelui.

Sursa foto: eazywallz.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare