Pisica lui Pallas, o felina misterioasa, a fost fotografiata recent, pentru prima oara, in muntii din Himalaya. Felina blanoasa a fost surprinsa de camerele foto intr-o rezervatie naturala din Bhutan.

Rezervatia Wangchuck Centennial Park gazduieste specii inedite precum leopardul de zapada, lupul tibetan si ursul negru de Himalaya. Recent, o camera foto a surprins si un exemplar din specia Otocolobus manul, o felina cunoscuta si sub numele de "pisica lui Pallas". Felina a fost denumita dupa numele lui Peter Simon Pallas, un naturalist german, care a descris-o pentru prima oara in 1776.


Ce este pisica lui Pallas


Pisica lui Pallas este o specie primitiva de feline care nu a evoluat foarte mult in ultimii 5 milioane de ani. De dimensiunile unei pisici domestice, se aseamana foarte mult cu pisica persana, are o fata plata si blana deasa, gri, cu pete pete inchise la culoare pe cap.

Datorita acestei blani, animalul rezista foarte bine la temperaturi joase si se poate contopi cu peisajul muntos.

Pisica lui Pallas este o specie pe cale de disparitie. Braconierii vaneaza aceasta felina pentru blana, grasime si organe, care sunt folosite pentru diverse tratamente traditionale din Mongolia si China.

  •   2012-11-01
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion: Diabetul si terapia cu insulina la feline

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion, medic veterinar

Pune o intrebare