Comisia de Administratie de la Camera Deputatilor a decis, saptamana trecuta, ca eutanasierea cainilor fara stapan sa se faca dupa cercetari sociologice sau dupa referendumuri local. Daca proiectul va deveni lege, atunci primarii vor intreba cetatenii daca vor eutanasierea cainilor comunitari .Consultarea cetatenilor in privinta eutanasierii cainilor se va face prin diverse metode, inclusiv cercetari, sondaje de opinie, inclusiv referendum.

Pana la aceasta modificare adusa proiectului de lege privitor la cainii fara stapan, consiliile locale puteau decide eutanasierea fara consultarea cetatenilor. Membrii comisiei au mai decis ca toti cainii sa aiba cip, indiferent daca au stapan sau nu.

Plenul Camerei Deputatilor a decis pe 7 iunie la propunerea liderilor de grup, sa retrimita la comisia de resort proiectul legii care dadea dreptul administratiilor locale sa decida care este cea mai buna solutie de rezolvare a problemei cainilor comunitari. Anterior, pe 31 mai, Camera Deputatilor a adoptat pe articole si fara modificari legea care modifica OUG 155/2001 privind gestionarea cainilor fara stapan.

  •   2011-09-21
  •  

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion: Pancreatita acuta la caine

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion, medic veterinar

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.