Intre 60 si 100 de delfini din regiunea Crimeea au fost descoperiti blocati intre gheturile din Marea Azov si sunt in pericol sa moara daca nu se actioneaza rapid pentru a fi salvati, sustin angajati ai Departamentului pentru Securitatea Pescuitului din zona.

Delfinii au ramas blocati intr-o gaura formata intre litoral si sloiuri de gheata, in zona satului Novootradnoie din regiunea Crimeea.

Angajatii Departamentului pentru Securitatea Pescuitului au observat multimea de delfini care se lupta pentru eliberarea din acea gaura si au alertat autoritatile.

Se pare ca gaura in care mamiferele sunt blocate are o lungime de 200 de metri si o latime de doar 60 de metri.

Un reprezantant ihtiolog al Departamentului Matveiev a declarat pentru un post de radio ucrainean ca delfinii trebuie salvati urgent, deoarece exista pericolul sa moara.

Delfinii pot fi eliberati din captivitate doar in urma interventiei unor utilaje speciale, masura care va fi luata numai de Ministrul Ucrainean al Mediului si Resurselor Naturale, Nikolai Zlocevski. Acesta urmeaza sa se deplaseze in zona, pentru a evalua gravitatea situatiei.foto : thegoodspaspies.files.wordpress.com

  •   2012-03-29
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Daniela Ganciu

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, sociolog Elena Carstea: Reguli de calatorie cu animalul de companie

Expertul Acasa.ro, Elena Carstea, sociolog

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii