Animale de companie

#pisici #internet #internauti #popularitate pisici

De ce sunt pisicile cele mai populare animale pe internet? Iata ce explicatii ofera oamenii de stiinta

Pisicile sunt cele mai populare animale pe internet, in special pe retelele de socializare, unde foarte multe persoane posteaza fie filmulete haioase, fie fotografii cu aceste feline dragalase. Desi multi ar spune ca unul dintre principalele motive care ar sta la baza popularitatii pisicilor pe internet este tocmai dragalasenia lor, oamenii de stiinta au cu totul alte explicatii.

Istoricul Miles Orvell, de la Universitatea Temple, SUA, este de parere ca unul dintre principalele motive ale popularitatii felinelor pe internet este interesul pe care oamenii l-au avut fata de aceste animale inca dinainte de existenta mediului online.

"Exista un efect de contagiune pe internet, in momentul in care un obiect sa spunem are o posibilitate latenta de a ajunge la o audienta. Nu e vorba atat de mult de crearea unui interes pentru aceste feline, ci de exploatarea unei fascinatii care exista deja", considera Miles Orvell.

Filosoful Michael Newall, de la Universitatea Kent, crede insa ca fascinatia internautilor si a oamenilor, in general, fata de pisici se datoreaza faptului ca acestea au un cap asemanator cu cel al unui bebelus, cu ochi mari si nasul foarte mic, de aceea ele declanseaza instinctele de ocrotire si iubire, potrivit adevarul.ro.

Sursa foto: 9meow.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare