Animale de companie

#tuns caini #caini #ingrijire blana #salon canin

De ce este important sa apelezi la serviciile unui salon canin

Desi poate parea o alegere pretentioasa pentru ingrijirea unui caine, un salon canin isi dovedeste utilitatea atunci cand ai un animal de companie care necesita o atentie deosebita pentru ingrijirea blanii. In acest sens, este esential sa gasesti un salon canin de calitate, care sa ii ofere patrupedului tau ingrijirea de care are nevoie.


De ce sa mergi la un salon special de ingrijire canina

Foarte multi proprietari de animele nu au nici timpul, nici cunostintele necesare pentru a ingriji corespunzator animalul de companie. Anumite specii de caini, precum Cocker-ul Spaniel, au nevoie de o ingrijire speciala pentru a avea aspectul specific.

In plus, daca animalul tau de companie este neastamparat si nu sta aproape niciodata la "infrumusetat", este recomandat sa mergi cu el la un salon de top. Personalul de aici stie cum sa se comporte cu animalul in situatiile dificile si cum sa il ingrijeasca.


Cum gasesti salonul potrivit

Incepe prin a intreba prietenii si cunoscutii despre saloanele canine pe care le stiu sau despre care au auzit. Apoi, poti discuta si cu medicul veterinar la care mergi in mod obisnuit la control cu animalul tau de companie. In general, cabinetele veterinare sunt principalele locuri in care saloanele de ingrijire canina isi cauta clienti.

Dupa ce iti faci o lista cu saloane, suna la fiecare pentru a afla lista de preturi, pachetul de servicii, orarul si alte detalii pe care le consideri importante.


La ce sa fii atent cand alegi salonul canin

Atunci cand ajungi la un salon de ingrijire canina trebuie sa fii atent la cateva aspecte:

  • lumina adecvata;
  • curatenia interioara;
  • mirosurile neplacute;
  • comportamentul personalului specializat;
  • modul in care sunt compartimentate spatiile animalelor;
  • modul in care salonul tine evidenta sanatatii animalelor, vaccinurilor si vizitelor anterioare.


Ce trebuie sa stii inainte de prima programare la salon

Inainte de prima programare la salonul canin este important sa te asiguri ca animalul tau de companie este vaccinat impotriva rabiei si a altor afectiuni infectioase. Multe saloane iti vor cere dovada acestor vaccinuri, inainte de a accepta cainele.

De asemenea, inainte de a merge la salon, incearca sa linistesti cainele si sa il obisnuiesti si cu atingerea altor persoane. La salon trebuie sa anunti personalul despre alergiile sau zonele sensibile ale cainelui tau.

Sursa foto: sheknows.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare