Animale de companie

#animale #pisici #comunicare

De ce dau pisicile din coada?

Se spune ca o pisica da din coada atunci cand ceva nu ii convine. Acest lucru are un sambure de adevar, insa nu intotdeauna cand o pisica da din coada, inseamna ca este nervoasa. Conteaza in principiu felul in care aceasta da din coada. Probabil ai vazut ca pisica ta isi poarta coada in diferite posturi in timp ce se plimba prin casa sau ca are modalitati diferite de a da din coada.

Postura cozii pisicii si felul in care aceasta si-o misca poate transmite foarte multe mesaje. Acestea sunt modalitatile prin care ea comunica cu tine sau cu alte animale. Invata cum sa descifrezi aceste mesaje pentru a sti cand aceasta este deranjata de ceva si chiar pentru a consolida relatia voastra. Este important insa sa stii ca pisicile au temperamente diferite si ca este posibil ca unele dintre acestea sa se exprime diferit. De aceea ar fi bine sa urmaresti indeaproape comportamentul pisicii tale pentru a sti cu siguranta ce vrea sa-ti transmita.

1Coada tinuta in jos si usor curbata inspre exterior: Pisica este relaxata si se simte confortabil.
 

2 Coada usor ridicata in locul in care se prinde de corp, lasata in jos si putin curbata la varf: Pisica este curioasa sau interesata de ceva anume. De asemenea se mai spune ca atunci cand pisica isi tine coada in aceasta pozitie are chef de joaca.


3
Coada erecta, cu varful usor inclinat in jos: Pisica iti comunica afectiunea. Daca pisica se afla in miscare, varful cozii se poate misca si el inainte si inapoi. De asemenea, pisicile folosesc aceasta pozitie pentru a intampina pe cineva. In general puii adopta aceasta pozitie cand mama lor se apropie cu hrana pentru ei. O pisica de casa se poate comporta cu tine la fel atunci cand vrea mancare sau vrea sa fie bagata in seama, adesea frecandu-se in acelasi timp de picioarele tale.
 

4 Coada erecta: Pisica se simte multumita.
 

5 Pisica sta in sezut tinand coada pe langa corp si miscand usor varful acesteia: Inseamna ca pisica sta pe ganduri sau este usor iritata de un anumit lucru sau de o anumita situatie.
 

6 Pisica sta in sezut, tinand coada pe langa corp si miscand intens varful acesteia: Pisica este deranjata de ceva.
 

7 Pisica sta in sezut miscand usor coada dintr-o parte in alta: Inseamna ca pisica este fericita. De asemenea, aceasta miscare a cozii poate insemna si ca pisica cerceteaza locul in care se afla.
 

8 Pisica sta in fund, miscand coada dintr-o parte in alta cu miscari bruste si rapide: Inseamna ca este nervoasa.
 

9 Coada erecta si zbarlita: Pisica arata semne de agresiune. Coada zbarlita mai are si rolul de a face pisica sa para mai mare pentru a intimida.
 

10 Pisica sta in fund si bate din coada, biciuind podeaua: Bataile din coada, zgomotoase, intr-un timp incet de obicei inseamna ca pisica este indecisa asupra unui lucru, iritata de ceva sau de prezenta cuiva. In schimb daca animalul bate din coada intr-un ritm alert inseamna ca prezinta semne de agresiune. In unele cazuri poate indica intentia de a ataca un alt animal sau o persoana.
 

11 Coada zbarlita si arcuita: Pisica este gata de atac in cazul in care este provocata.
 

12 Coada lasata in jos si in acelasi timp zbarlita: Pisicii ii este teama de ceva.
 

13 Pisica isi tine coada in sus, infoiata, insa nu zbarlita, in timp ce trece pe langa tine: Pisica este bucuroasa ca te aflii prin preajma.
 

14 Daca pisica isi tine coada arcuita si in acelasi timp tine si spatele arcuit: Aceasta pozitie este adoptata de pisicile care nu stiu daca sa stea intr-o pozitie defensiva sau sa adopte o pozitie de atac. De asemenea, puii de pisica adopta aceasta postura a corpului cand se confrunta cu un caine. Aceasta este una dintre pozitiile cel mai des folosite in decoratiunile pentru Halloween, deoarece ii confera pisicii un aspect infricosator.
 

15 Cand pisica isi tine coada intre picioare: Inseamna ca se simte inferioara sau invinsa (in special de alte animale). De asemenea, mai poate fi un semn ca pisica este bolnava.
 

16 Cand isi tine coada lasata in jos, alene: Pisicile obisnuiesc sa aiba acest comportament in special atunci cand se apropie de ceva cum ar fi: castronul cu hrana, jucaria preferata, un alt animal etc. De obicei, cand pisica va adopta aceasta pozitie, va balansa coada incet in concordanta cu mersul.
 

17 Daca isi tine coada intr-o parte si merge aproape tarandu-se pe burta: Inseamna ca se afla in perioada de calduri si este pregatita pentru imperechere.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Top

Cauta-ti perechea