Animale de companie

#studiu #animale #ursi polari #climate reci #climate

De ce animalele sunt mai mari in climatele reci?

In cazul majoritatii speciilor de vertebrate, masa corporala creste odata cu apropierea de poli. Aceasta dezvoltare reprezinta o adaptare in vederea supravietuirii, in special cand habitatul natural al animalelor se afla in climatele reci, la altitudini inalte.

Potrivit legii lui Bergmann, animalele din zonele nordice cresc mai mari si mai solide decat cele din zonele calde. O masa corporala mai mare ajuta la limitarea pierderilor de caldura si energie ale organismului, atribute necesare supravietuirii in climatele foarte reci.

Exista mai multi factori care afecteaza marimea corporala si greutatea unor animale, este de parere si Kyle Ashton, un cercetator de la Academia de Stiinte din California. Astfel, sursele abundente de hrana si selectia sexuala in randul masculilor mai mari ar juca un rol important in dezvoltarea masei corporale la animale.

De asemenea, si continutul nutritional al hranei contribuie la dezvoltarea masei corporale a animalelor care traiesc la poli. Plantele de la altitudini mai inalte sunt mai moi si contin mai multi nutrienti decat plantele care cresc in zone mai apropiate de ecuator.

In schimb, la altitudini inalte, animalele precum pasarile sau reptilele au o masa corporala mai mica decat speciile din climatele mai calde.

Sursa foto: seekers.wikia.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea