Animale de companie

#pisici #animale #pericole #craciun

Cum sa-ti tratezi pisica de sarbatori

In perioada sarbatorilor de iarna pericolele pentru pisici pot aparea la tot pasul. Iata cum trebuie sa-ti tratezi pisica de sarbatori pentru a evita accidentele, stricaciunile, si pentru a va putea bucura impreuna de cea mai frumoasa luna a anului.


1 Ia masuri de siguranta in privinta bradului de Craciun
Toate pisicile, dar in special cele mai tinere, adora sa se catere in copaci. Bradul de Craciun reprezinta pentru ele o adevarata tentatie si nu vor ezita sa il escaladeze. Daca nu pozitionezi bradul intr-un loc sigur si nu-l ancorezi bine, pisica il poate darama cu usurinta. Pentru un plus de siguranta, alege un suport stabil cu baza lata.
 



2 Ascunde cablurile electrice


In perioada Craciunului cablurile electrice de la instalatiile de brad reprezinta o problema de luat in seama. Va trebui sa eviti ca pisica sa le abordeze, deoarece le va roade stricandu-le sau in cel mai grav caz se poate electrocuta. Pentru ca animalul sa nu poata ajunge la ele, ascunde-le sub covor sau pozitioneaza-le pe langa perete, intr-un loc inaccesibil pisicii. Pentru mai multe detalii citeste si articolul: „Fereste cablurile de tentatiile pisicii”.
 

3 Alege ornamente sigure


Pisicilor le face o deosebita placere sa se joace cu globuletele. Daca da un globulet jos si acesta se sparge, exista posibilitatea ca pisica sa se poata rani. Asigura-te ca acest lucru nu se va intampla, optand pentru globulete care nu se pot sparge, cel putin pentru ramurile de jos ale bradului. Poti alege ornamentele din lemn, plastic sau chiar metal. Decoratiunile comestibile (bomboane, turata dulce etc.) vor fi considerate de pisici o delicatesa. Ar fi bine sa eviti utilizarea acestora, deoarece pisica le poate manca, ceea ce ii va face rau.


4 Fereste cadourile de pisica


Daca te numeri printre persoanele care pun cadourile sub brad inca din ajunul Craciunului si astepti pana a doua zi cand le vei deschide inpreuna cu intreaga familie, atunci ar fi bine sa le feresti de pisica. Funditele cu care sunte legate pot reprezenta pentru pisica o invitatie la joaca. Jucandu-se va trage de ele si le va desface.

Totodata, pisica poate vedea in cutiile de cadouri un loc perfect pentru a-si ascuti gherutele. Astfel iti poti lua la revedere de la ambalajul pe care te-ai chinuit sa-l aranjezi cat mai frumos.


5 Nu ii da alimente destinate oamenilor


Chiar daca pisicii ii place carnea de porc sau preparatele din carne de porc este indicat sa nu ii dai sa manance chiar daca sunt sarbatori. Carnea de porc este foarte greu de digerat pentru pisici, iar daca este cruda ii poate transmite multi virusi si mircobi, printre care se numara si toxoplasma gondii , parazitul care produce toxoplasmoza.


6 Trateaza pisica cum se cuvine


Daca esti o persoana careia ii place sa faca multe cadouri, iar animalul tau are nevoie de unele accesorii, profita de ocazie pentru a i le cumpara. Chiar daca pisica nu stie cine este Mos Craciun, facandu-i un astfel de cadou, te vei simti mai implinit.  Iata cateva cadouri pentru pisicuta:


Litiera digitala pentru pisici (Scoop free Ultra litter box)

Litiera este conceputa in special pentru pisicile varstnice, deoarece sunt predispuse la diabet si infectii. Litiera are un dispozitiv special conceput pentru a te anunta cand a fost folosita. De asemenea, are implementat un sistem care monitorizeaza frecventa de timp la care este folosita. Vizita frecventa la litiera, te pot alerta ca asupra posibilelor infectii la nivel urinar sau chiar diabet. Poti gasi litiera incepand de la pretul de 620RON.


Trusa de prim ajutor

Un cadou practic care iti poate fi util in situatii de urgenta. Trusa este foarte utila mai ales daca pleci in vacanta cu animalul de companie. Trusa de prim ajutor este special destinata numai unui tip de animal (caine, pisica, pasare etc), asadar poti alege una potrivita numai pentru pisicuta. Cutia contine 30 de obiecte: dezinfectant, crema cu antibiotic, unguent cu hidrocortizon, bandaje, foarfeca de plastic, etc. De asemenea, in intriorul acesteia se afla o mica brosura cu intructiuni veterinare in cazuri de urgenta. Pretul unei astfel de truse este de aproximativ 60 RON.


Zgarda

Alege pentru felina ta cristale swarovski . Pretul unei zgarzi porneste de la aproximativ 10 RON si poate depasi 500RON.


Perna

Stii prea bine ca pisicile adora sa stea in cele mai confortabile locuri din casa  dar mai ales pe pernele tale. O perna din burete, in forma de floare si acoperita cu o husa de plus, moale, poate fi cadoul perfect pentru animalul tau.  O astfel de perna costa 70 RON.


Ansamblul de joaca Swing Curly

Daca ai o pisica jucausa si energica, un ansamblu de joaca este cadoul perfect. Astfel ea poate sari, se poate catara si poate alerga in jurul lui pentru a-si consuma energia. Ansamblu de joaca pentru pisici Swing Curly costa 544 RON.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea