Animale de companie

#caine #veterinar #imbaiere caine #baie caine

Cum sa-ti speli cainele acasa

In mod normal, ti-ai duce cainele la un cabinet de cosmetica veterinara, pentru a fi spalat de profesionisti, insa exista si cazuri in care trebuie sa-l speli chiar tu, acasa.



Iata ce masuri trebuie sa iei pentru ca toaletarea sa se faca in conditii optime si pentru caine si pentru tine:

Alege un sampon potrivit cainelui

Nu-l spala cu samponul tau, nici cu gel de dus . Cel mai bine este sa cumperi un sampon special pentru caini de la petshop . Alege-l in functie de lungimea si tipul de par al cainelui tau sau intreaba medicul veterinar despre ce sampon s-ar potrivi rasei cainelui tau.

Asigura-te ca patrupedul este relaxat inainte de baie

Desi majoritatea cainilor se sperie de apa si cada, incearca sa faci din spalat o activitate relaxanta si placuta. Adu-i cateva jucarii, joaca-te cu el in baie si apoi in cada, vorbeste tot timpul cu el si nu-l brusca daca-l vezi ca se teme.

Ca un bun exercitiu de obisnuire cu apa si cada, il poti aduce in cada, chiar si cand nu-i faci baie. Da-i o mica recompensa daca se suie singur in cada. Joaca-te cu el cu dusul si arata-i ca apa nu-i face rau. Exista rase care au predispozitie spre a iubi apa, asa ca balaceala este joaca ideala pentru ei.

Incepe prin a-i uda blana foarte bine

Daca blana nu este perfect imbibata cu apa, iti va fi greu sa treci la samponat. Dupa asta, pune o cantitate de sampon pe tot podul palmei si intinde-l pe suprafata blanei, de la cap catre coada. Incepe sa freci apoi blana cu miscari circulare, masandu-l cu buricele degetelor. Nu uita de piept, ceafa, labute si coada.

Clateste-l pana apa iese curata

Daca vezi ca, dupa prima clatire, apa este tot murdara si plina de impuritati , va fi nevoie sa-l mai samponezi o data. Vorbeste cu cainele in acest timp si evita sa-i bagi sampon sau apa in ochi, nas si urechi. Acestea necesita toaletare speciala si nu cu apa si sapun.

Usuca-l cu un prosop mare

Sterge-l bine si insista pana vezi ca nu mai curge apa din blana. Apoi, ii poti da voie sa iasa din cada, dar asigura-te ca ii duci prosopul undeva pe jos, unde el va continua sa se scuture si sa se usuce prin tavalire, in modul caracteristic cainilor.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului