Animale de companie

#animale de companie #iarna #caine #caini #sezonul rece

Cum sa-ti ingrijesti cainele in sezonul rece

Sezonul rece inseamna frig, vant, zapada si umezeala , lucruri care ii pot dauna cainelui, la fel ca si tie. Mai ales daca este vorba de un caine crescut in apartament, care petrece extrem de putin timp afara. Iata cateva reguli care sa te ajute sa-ti feresti cainele de raceala, degeraturi sau alte afectiuni aparute din cauza frigului.

- Nu lasa cainele afara in frig pentru perioade lungi de timp. Vantul rece face atmosfera mai greu de suportat decat indica temperaturile din termometre. Fii atent si la temperatura corpului sau si limiteaza-i timpul petrecut afara.

- Achizitioneaza imbracaminte pentru caine, calduroasa si impermeabila, pe care s-o poarte in sezonul rece, de cate ori iesi cu el la plimbare.

- Asigura-te ca patrupedul tau are mereu blana uscata si nu sta asezat pe locuri umede. Daca obisnuieste sa stea intins pe gresie, pune un covoras sau o patura pe locul sau preferat, astfel incat sa nu stea direct pe jos.

- Fii foarte atent cand iti plimbi cainele pe langa lacuri sau rauri inghetate. Acesta poate aluneca sau confunda gheata cu pamantul si s-ar putea rani, ineca sau intra in soc termic .

- Perie cainele des pentru ca astfel ii vei mentine blana sanatoasa, aceasta fiind cel mai put strat protecor al sau.

- Cainii cu blana scurta au neaparata nevoie de o hainuta pentru a se incalzi suficient cand ies afara.

- La cainii cu blana lunga, trebuie sa te ocupi atent de taierea blanitei din jurul labelor si pernutelor pentru a nu se incalci de la noroi si gheata.

- Hraneste cainele mai bine in sezonul rece daca sta mult pe afara sau depune efort special in aer liber. Iarna corpul consuma mai multe calorii pentru a-si regla temperatura si a se incalzi, deci e nevoie de o portie de mancare in plus.

- Sterge-l cu prosop si usuca-l cu uscatorul daca s-a udat de la ploaie sau zapada. Este important sa-i usuci si pernutele, ca sa eviti agravarea taieturilor sau crapaturile mici care pot fi dureroase. Eventual, poti cumpara un unguent special de la petshop cu care sa-l dai pe pernute inainte sa iesi afara si care tine umezeala departe.

- Sarea sau substantele care se arunca pe asfalt pentru a topi gheata ii pot irita pernutele asa ca ar fi bine sa-l stergi cu o carpa umeda si alta uscata cand ajungi acasa.

- Apa este la fel de importanta iarna si se va intampla deseori sa fie deshidratat, la fel ca si vara, asa ca nu uita sa-i umpli des vasul de apa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare